Laatste nieuws

Veertig jaar Kantoorboekhandel Bechtle

Kantoorboekhandel Bechtle is al veertig jaar een begrip in Gorssel. Vanaf 1983 legde de firma Bechtle langs de Hoofd­straat een route af vanaf nr. 55 via nr. 36 naar het huidige pand met nr. 40. Het veertigjarig bestaan krijgt op 7 oktober 2023 in de winkel een feestelijk tintje.

‘Bechtle’ al langer actief
Bechtle1937 kleinRijksstraatweg in Gorssel, ongeveer 1935. In het eerste pand rechts is nu Bakker Terpstra gevestigd, het tweede pand is momenteel een tandartspraktijk en in het derde pand (nu De Traiteur Gorssel) begon grootvader Bechtle in 1930 zijn kappers- annex tabakszaakDe geschiedenis van kantoor­boekhandel Bechtle begon toen Erik Bechtle de tabak speciaal­zaak van zijn moeder aan de Hoofd­straat 55 in Gorssel overnam. Maar eigenlijk gaat de geschiedenis van de ondernemers­familie Bechtle in Gorssel nog verder terug. In 1930 begon Guus Bechtle, groot­vader van huidig eigenaar Erik, in het pand aan de Hoofd­straat 55 (destijds nog ‘Rijksstraatweg’ geheten) een kap­salon in het achter­huis en in het voor­huis een winkel in koffie, thee en tabaks­artikelen. (In dit pand is tegenwoordig ‘De Traiteur Gorssel’ gevestigd.) Bechtle1955 kleinBechtle aan de Hoofdstraat 55 Later bestierde Eriks moeder de winkel; de kap­salon was inmiddels gesloten. In 1983 nam Erik de zaak van zijn moeder over en na veertig jaar krijgt oudste dochter Iris het stokje in handen.

Naar de overkant
Bechtle1989 kleinBechtle van 1989 tot 1997 aan de Hoofdstraat 36In de begin­jaren runde Eriks vrouw Annie de zaak. Later werden winkel en assortiment uit­gebreid en ging Erik zelf ook in de winkel aan de slag. Het pand werd al snel te klein en in 1989 volgde een verhuizing naar ‘de over­kant’: Hoofdstraat 36 (het huidige House of Tweeds). Op deze plek werd het assortiment verder uitgebreid met kantoor­artikelen en boeken.

Uitbreiding
Bechtle2023 kleinBechtle vanaf 1997 aan de Hoofdstraat 40 Toen in 1997 het pand van de super­markt op nr. 40 te koop kwam was dat een unieke kans om de volgende stap te zetten naar een ruimere winkel. Daarmee kon het assortiment verder worden vergroot met speel­goed en kregen de boeken meer ruimte. Ook werd het personeel uit­gebreid met Willemijn en Alie en later met oudste dochter Iris. 
Om het boeken­assortiment actueel te houden heeft Bechtle zich aangesloten bij boekhandels­groep Libris Blz. Bechtle is ook op internet te vinden: alle boeken zijn te bestellen via de website van de winkel. Ophalen in de zaak of laten bezorgen waar je maar wenst. 

Attentie
Erik, Annie en Iris Bechtle: “Veertig jaar Bechtle in Gorssel: dat is een mooi moment om bij stil te staan. Daarom hebben we zater­dag 7 oktober ‘Heilig Boontje’ uitgenodigd om iedereen te voorzien van een heerlijk bakje koffie. Voor iedere klant is er op deze dag een leuke attentie”.


Kantoorboekhandel Bechtle
Hoofdstraat 40
7213 CX Gorssel
WebsiteRedactie Gorssel.nl
26 september 2023

 

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends