Laatste nieuws

Verkiezing Gelders boerenerf 2012

BoerenerfFlyer

Welk boerenerf uit onze omgeving verdient volgens u de titel Gelders Boerenerf van het Jaar 2012? Bewoners van de boerderij, maar ook streekbewoners of lokale organisaties kunnen een boerenerf aanmelden voor deze verkiezing.

De volledige beoordelingscriteria kunt u nalezen op de website van de organisatie (zie hieronder). 

Hoe meldt u uw favoriete boerenerf aan?
Aanmelden kan via de website van de organisatie. Stuur voor 15 september de adres- en contactgegevens van het boerenerf, een beschrijving waarom dit erf naar uw mening de titel verdient, en maximaal 10 foto's van het erf in het landschap, kenmerkende erfbeplanting en de bebouwing (boerderij en bijgebouwen).
Een vakjury kiest aan de hand van de criteria uit de aanmeldingen tien boerderijen die genomineerd worden. Die worden vanaf 17 september op de website gepubliceerd en vervolgens kan iedereen zijn stem uitbrengen op één van de tien genomineerde boerenerven. De drie boerenerven met de meeste stemmen worden door de vakjury bezocht en die zal op 24 november tijdens een feestelijke bijeenkomst het Gelders Boerenerf van het Jaar 2012 bekend maken. 

Prijzen
Degene die het winnende boerenerf heeft aangedragen, krijgt een verrassing. Kinderen die op de website meepuzzelen maken kans op een prijs. Ze kunnen nu alvast oefenen. Vanaf 16 september maken zij hun voorkeur bekend door zo snel mogelijk een virtuele puzzel te maken van hun favoriete boerenerf. De eigenaar van het winnende boerenerf krijgt een professionele fotoreportage in het tijdschrift Landleven en ontvangt een eervol schild. 

Boeren-Erf-Goed-Gelderland
Het Boeren-Erf-Goed-Gelderland is een initiatief van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, het Gelders Genootschap en het Gelders Erfgoed. 

Meer informatie en aanmelden van uw favoriete boerenerf op de website van de organisatie:
www.boerenerfgoedgelderland.nl

Flyer (pdf)

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends