Laatste nieuws

Verkoop watercertificaten begint met feest

100% groene stroom
Sluiscomplex kleinDe waterkrachtturbine wordt geplaatst in het linkercompartiment van de stuwMet een waterkrachtturbine (vijzelturbine) aan het einde van het afleidingskanaal van de Berkel (ook wel bekend als het ‘Groene Kanaal’) in Eefde kan 100% groene stroom in eigen omgeving en eigen beheer worden geproduceerd. Volgens EefdeWaterkracht kan op deze manier voor honderd huishoudens groene stroom worden opgewekt. 

Watercertificaten
De onthulling van het bouwbord is tegelijkertijd de start van de campagne voor de verkoop van ‘Watercertificaten’. Het is de bedoeling dat met deze certificaten de turbine wordt gefinancierd. 
EefdeWaterkracht: “De inwoners van Eefde, Gorssel, Joppe, Harfsen en Almen wonen in een ‘roos’ van postcodegebieden rond de waterkrachtturbine. Wanneer ze mee-investeren in de waterkrachtinstallatie, kunnen ze hun investering (met rente) op basis van deze regeling terugkrijgen. Over de door de turbine opgewekte energie krijgen de deelnemers de energiebelasting terug”. 

Feest
Alle reden voor een feestje, vindt EefdeWaterkracht. Buurtbewoners, (voor)inschrijvers van de Watercertificaten en degenen die daarin geïnteresseerd zijn, zijn op 25 augustus welkom van 16.00 tot 20.00 uur. Naast informatie over de bouw en het beheer van de turbine en de ins en outs voor deelnemers van Watercertificaten, zijn er waterspelletjes, salsamuziek en salsadansers, een hapje en een drankje. 
De feestlocatie is op de plek waar de waterkrachtturbine wordt gebouwd: bij de stuw die het Afleidingskanaal van de Berkel verbindt met het Twentekanaal aan de zuidzijde van het sluiscomplex in Eefde. Deze stuw is te bereiken via de Kapperallee in Eefde ter hoogte van de Molendijk. 
Aanmelden hoeft niet, maar EefdeWaterkracht vindt dat wel prettig: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 
Gorssel, 8 augustus 2018

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends