Laatste nieuws

Verloederd pand voormalig Eye Center in de verkoop

Buurtbewoners, ja eigenlijk iedereen die het leegstaande pand aan de Hoofdstraat 67 in Gorssel passeert, ziet de verloedering van het pand met lede ogen aan.
Het pand van het voormalige Eye Center werd in 2016 gekocht door een kliniek voor plastische chirurgie, A Klinieken. Er zijn uiteindelijk nooit concrete plannen voor een kliniek gemaakt, dus het gebouw bleef leeg. De verloedering sloeg toe. Tot ergernis van de buurt en verbazing van passanten.

Verloedering
Eye2021 3 kleinBoven en onder: een aanfluiting ... (foto's Ruud Hollering)Buurtbewoners hebben er best begrip voor dat er enige tijd overheen gaat voordat een nieuwe eigenaar de plannen voor het aangekochte gebouw klaar heeft. Maar ze begrijpen niet dat de eigenaar ondertussen de buitenboel niet onderhoudt. Na aanhoudende klachten en berichtgeving in De Stentor werd in 2019 door de eigenaar een eenmalige actie gehouden om de buitenboel op te knappen. Onkruid werd weggehaald en de gevel werd gereinigd. Nadien gebeurde er niets meer aan het onderhoud, waardoor het onkruid weer welig tiert en in het pand inmiddels ook steenmarters hun onderkomen hebben gevonden. Eye2021 1 kleinDe staat van het pand verslechtert zienderogen. Buurtbewoners schakelden De Stentor in, die uitgebreid over het slechte onderhoud publiceerde (De Stentor, 18 juni 2021). Ook met Gorssel.nl deelden ze hun verontwaardiging.

Geen contact
Niet alleen buurtbewoners, ook de Dorpsraad Gorssel en de Ondernemersvereniging hebben meermaals geprobeerd in contact te komen met A Klinieken. Dat ging steeds heel moeizaam. De gemeente liet de verslaggever van De Stentor weten alleen in actie te kunnen komen als de veiligheid of de volksgezondheid in het geding zou zijn. Maar inmiddels zijn er toch nieuwe ontwikkelingen.

Verkoop?
Uit de laatste contacten van de gemeente met A Klinieken blijkt volgens een bericht op de website van De Stentor, eveneens gedateerd 18 juni 2021, dat het bedrijf overweegt het pand in de verkoop te zetten. Voordat het zover is, zal er nog een schoonmaakactie door de eigenaar plaatsvinden.
Ondernemersvereniging en buurtbewoners hopen dat de aangekondigde verkoop snel tot stand komt. Dan kan de verloederde plek weer een bloeiend stukje Gorssel worden.

Redactie Gorssel.nl
18 juni 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends