Laatste nieuws

Vernielingen op IJsseljazz en Gorssel Huilt

Afgelopen weekend heeft jeugd in Gorssel verschillende vernielingen gepleegd rond het evenement IJsseljazz, inclusief Gorssel Huilt.

    Ijsseljazz vernielingen_1   Ijsseljazz vernielingen_3

    Ijsseljazz vernielingen_2   Ijsseljazz vernielingen_4

      Vandalisme bij IJsseljazz, linksboven de kapotte tafel van
      Het Bosrestaurant en linksonder restant van de schommel 
      in 
het Oldenhofpark.
      Foto's: IJsseljazz

Zaterdagnacht is bij restaurant Gusto een koelkast beschadigd en een grote houten tafel van Het Bosrestaurant omgegooid en kapot gemaakt. De opbouw van het parkeerterrein op de Roskamweide en rond Museum MORE is vernield door linten kapot te trekken en hekken om te gooien. Ook is er vuur gestookt op de skatebaan.
Zondag hinderden kinderen de artiesten en medewerkers bij kleedruimtes, podia en sponsortent, door zonder toestemming binnen te dringen in de daarvoor beschikbare ruimten. Na IJsseljazz waren er jongens zonder toestemming in Den Oldenhof binnen.

De organisatie heeft een aantal groepjes staande gehouden en op hun gedrag aangesproken. In sommige gevallen zijn zij na contact met de politie naar huis gestuurd. Een aantal ouders wordt door de organisatie op de hoogte gesteld over het baldadige gedrag van hun kinderen.

Bestuur en medewerkers van IJsseljazz betreuren deze gang van zaken ten zeerste. Voorzitter Bart van der Meij: “IJsseljazz is al jaren een positief visitekaartje van ons dorp in de regio en daarbuiten. Een tiental vrijwilligers is een jaar bezig om dit evenement te organiseren, met een veel grotere groep vrijwilligers in het weekend zelf. Het is frustrerend en teleurstellend dat Gorsselse jeugd, vaak onder invloed, dit gedrag vertoont. Het is een smet op een mooi feest, dat IJsseljazz ook dit jaar voor duizenden bezoekers is geweest." Ouders worden dan ook opgeroepen met hun kinderen hierover in gesprek te gaan.

Van der Meij wil daarnaast graag in gesprek komen met kinderen en jongeren uit het dorp, die ideeën hebben om IJsseljazz aantrekkelijker te maken voor henzelf, vrienden en vriendinnen. Iedereen met suggesties is welkom. Als je je ideeën mailt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., neemt hij contact op.

Gorssel, 12 september 2017 

aa

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends