Laatste nieuws

Vernielzucht in het Openluchttheater

OLTVernielingen2021 kleinMet zware stenen, afkomstig van de muurtjes aan de zijkant van de foto, is geprobeerd de deur te vernielenHet Gorsselse openlucht­theater bevindt zich in een openbaar toegankelijk parkje op de hoek van de Esdoornlaan en de Molenweg. Het is een prachtige plek waar jong en oud graag doorheen wandelen of verblijven. Helaas heeft het ook aantrekkings­kracht op jongelui met andere bedoelingen. In de afgelopen jaren zijn meerdere malen vernielingen aangericht. Vorig jaar nog werd een bankje totaal vernield. Dat is vervangen met steun van De Poorte Joppe. Planten zijn uitgetrokken, de beregenings­installatie werd aangezet zonder sproeiers. Het geeft allemaal ergenis en extra werk voor de vrijwilligers die het park en theater onderhouden.

Drie jongens
Dit jaar is weer met enige regelmaat een groepje van drie jongelui gesignaleerd. Paul Wiegerinck, beheerder van het theater, licht toe: “Zij zijn al eens aangesproken omdat zij takken van struiken probeerden te breken (waarop ze reageerden met ‘Was al mevrouw’), omdat zij herrie maakten, een ongelofelijke bende achterlieten en omdat zij brutaal reageerden op opmerkingen. Gisteren waren er weer drie jongens, ditmaal achter het podium. Mogelijk zijn het dezelfde knapen. Zij vonden het wel creatief om het muurtje bij het trapje naar het keldertje onder het podium eens aan te pakken en de stenen eraf te gooien. Dat zijn behoorlijk zware Bentheimer zandsteen blokken. Er zijn pogingen mee gedaan om de stalen deur naar het keldertje onder het podium open te beuken. Dat is niet gelukt, maar de verf is wel zwaar beschadigd. De daders zijn natuurlijk gevlogen.”

Politie
De politie is ingelicht, en er is gevraagd om frequentere surveillance ter plekke. Wiegerinck: “Want het moet toch kunnen, mensen, om in het Openlucht­theater te vertoeven, je snacks en drankje te gebruiken, zonder er een troep van te maken? Dat je je afval in de prullenbak gooit of mee naar huis neemt? Dat je de spullen heel laat en de begroeiing laat groeien? 
Het OLT is van ons allemaal, pas er dus op.”
  

 
Gorssel, 6 mei 2021

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends