Laatste nieuws

Vierde editie Tuinweekend Gorssel

Op vrijdag, zaterdag en zondag 27, 28 en 29 juli 2012 (van 10.00 – 16.00 uur) vindt voor de vierde maal het jaarlijkse Tuinweekend Gorssel plaats: zes prachtige tuinen in en rond Gorssel zetten gezamenlijk drie dagen achtereen hun tuinpoort voor bezoekers open.

De deelnemende tuinen zijn:

De Hoefslag

Hoefslag 12

Gorssel

0575-492183

 

't Kloosterhöfke

Zutphenseweg 75

Eefde

0575-540204

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Huzarenhof

Huzarenlaan 2

Joppe

0575-493051

www.huzarenhof.nl 

De Uiterwaard

Hankweg 2

Epse

0575-494726

www.deuiterwaard.nl 

De Keihave

Kozakkenweg 2

Gorssel

0575-491647

 www.dekeihave.nl 

‘t Hekkert

Domineesteeg 2

Gorssel

0575-492369

www.thekkert.com 

 

    p1000144

    kloosterhofke300x225

    huzarenhof3

    uiterwaard2

    keihave2300x225

    hekkert

De Hoefslag

’t Kloosterhöfke is een echte liefhebstertuin. Naast de pluktuin is er een mooie siertuin, een kruiden- en groentetuin en een fruittuin. Vindt u het leuk om een bos bloemen rechtstreeks uit de tuin te plukken, kom dan naar ’t Kloosterhöfke. Hier is een speciale bloemenpluktuin waar u tegen een geringe vergoeding naar hartelust mag plukken. Alie en Adrie vinden het leuk om met de bezoekers een praatje te maken en vragen te beantwoorden. U kunt ook onder het genot van een kopje koffie de tuin bewonderen.

De Huzarenhof is een fraai gestructureerde en geheel in het bos verscholen tuin van circa 3.300 m2. Vanuit de strak vormgegeven binnenhof met buxusvakken leiden paden u langs ronde en glooiende borders, langs vijvers en beschutte terrassen, langs beuken- en taxushagen, door de bostuin en over een fraaie moshelling. Imponerend groen en zachte kleuren stralen rust uit. Op één van de vele zitjes kunt u genieten van deze afwisselende en door hoogopgaand geboomte omringde tuin. De aanwezige hoogteverschillen en het massieve groen in deze tuin zorgen voor een door veel bezoekers als ‘sprookjesachtig’ omschreven sfeer. 

De Uiterwaard is een tuin van 6200 m² met elementen uit de Engelse - en de landschappelijke tuin. Zoals de naam al aangeeft, is de tuin in de prachtige uiterwaarden van de IJssel gelegen, niet ver van Deventer. U treft er veel vaste plantenborders aan, bijzondere heesters, een groot gazon met een natuurlijke vijver en veel kuipplanten. Er wordt druk geëxperimenteerd met subtropische planten en - heesters in de volle grond. Voorbeelden hiervan zijn de Punica granatum, Melianthus major, Erythrina bidwillii, Callistemon rigidus en Feijoa sellowiana.

De Keihave is schitterend gelegen aan de rand van het dorp Gorssel. De tuin heeft een oppervlakte van ruim 1 ha. De Keihave ontleent zijn naam aan de vele zwerfkeien, die her en der verspreid liggen op het terrein. Verder bestaat de tuin uit twee natuurvijvers, verschillende borders, gazon, een stukje bos, diverse zitjes en wandelpaden.

’t Hekkert is een open landschapstuin op voormalige weilanden in de IJsselvallei, In deze tuin worden inheemse planten gecombineerd met soorten die tezamen garanderen dat er het gehele jaar bloei is. Het wandelpad van oude waaltjes voert u langs een aantal vakken, die ieder zijn beplant met enige zorgvuldig uitgekozen, bij elkaar passende soorten. Hierbij zullen de veranderende zichtlijnen u steeds verrassen.

 

Verdere informatie over de deelnemende tuinen en het tuinweekend vindt u op de speciale website: www.tuinweekendgorssel.nl

  

Gorssel, 20 juli 2012

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends