Laatste nieuws

Vijfde JPR-Dianaloop op de Gorsselse Heide

Ladies’ Circle IJsselink
Dianaloop 2De Ladies’ Circle is een internationale serviceclub voor vrouwen tot 45 jaar. De organisatie is actief in meer dan 36 landen en heeft zo'n 11.000 leden.
Ladies’ Circle 58 IJsselink (IJssellink is de 58e afdeling) is een van de 60 Nederlandse afdelingen en bestaat uit een twintigtal actieve en enthousiaste vrouwen. De naam IJssellink is afgeleid van de IJssel die door de regio stroomt van de dorpen en steden waar de leden van LC 58 IJssellink wonen: Deventer, Gorssel, Epse, Schalkhaar en Bathmen. Iedere vierde dinsdag van de maand ontmoeten de vrouwen elkaar in Het Arsenaal in Deventer. Hier wordt vergaderd over evenementen voor goede doelen, zoals bijvoorbeeld een modeshow in Boode in Bathmen op 9 oktober 2013. Al het geld dat met dit evenement wordt opgehaald gaat naar de Stichting ALS Nederland.
Verder is er natuurlijk veel gezelligheid, met running-dinner, Sinterklaasfeest, paaseieren zoeken en familieweekends. En natuurlijk de jaarlijkse Dianaloop.

Hardlopen
Dianaloop 3Vijf jaar geleden waren er veel hardloopsters in de Ladies’ Circle IJsselink, waardoor het idee van de Dianaloop ontstond: ‘hardlopen voor het goede doel’.
Diana is de godin van de jacht, een gepaste naam, zowel maatschappelijk betrokken als passend bij de omgeving: de Gorsselse heide. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een begrip in de wijde omgeving. Gemiddeld doen er jaarlijks 120 deelnemers mee. “Een hele organisatie”, aldus Wendie Zwart. “Natuurlijk, hoe meer inschrijvingen hoe beter, maar voor de organisatie mogen het er niet te veel worden.” Want er komt nogal wat bij kijken. Parcours uitzetten, wedstrijdtafel, meefietsers voor en achter, spandoeken plaatsen, startschot, drankposten, toiletten, etc., etc.

Familiehappening
De loop was aanvankelijk bedoeld voor vrouwen en kinderen, pas sinds twee jaar mogen ook mannen meedoen. Inmiddels is het een familiehappening, waarbij het goede doel, de sportieve prestatie en de gezelligheid hand in hand gaan.
Alles draait op vrijwilligers en sponsors. De vrijwilligers zijn betrokken bij de organisatie, maar zonder sponsoren kan de organisatie niet veel. Alles wordt gesponsord: flesjes water, spandoeken, goodiebags, tot de drinkbekers toe.

Iedereen prijs
Dianaloop 1Er is een parcours voor iedere conditie. De afstanden van 5,5 km of 10 km maken het evenement voor iedereen toegankelijk. Voor kinderen is er een speciaal kinderparcours (1,5 km) met voor alle kinderen een heuse medaille en een goodiebag met vele aardigheidjes er in. Natuurlijk gesponsord.

Goed doel
Het geld dat door sponsoren en door inschrijfgeld van hardlopers wordt opgehaald gaat naar een goed doel. Dit jaar wordt het geld gedoneerd aan het Jeugdsportfonds Epse, een fonds dat sporten voor kinderen van minder bedeelde ouders mogelijk wil maken. Een mooi initiatief!

Voor nadere informatie over de Dianaloop zie de speciale website.

 
Gorssel.nl
24 september 2013

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends