Laatste nieuws

35 jaar tafeltennis in Gorssel

Binnenkort bestaat de afdeling Tafeltennis van Sportclub Gorssel 35 jaar. Vanwege dit heuglijke feit ging Gorssel.nl op bezoek bij de vereniging, die graag iets meer wil vertellen over deze leuke sport.

Tafeltennis 1Training op dinsdagavond in 't TrefpuntIn 1983, vlak na de opening van het Trefpunt, werd duidelijk dat er behoefte bestond aan een tafeltennisvereniging. Er werd een bijeenkomst belegd in het Trefpunt waar ongeveer 50 tot 60 mensen belangstelling toonden, van jong tot oud. In de weken daarop liep dit aantal op tot 90 personen. Er kwam een voorlopig bestuur en het Trefpunt bood enkele tafels in bruikleen aan. Besloten werd om aansluiting te zoeken bij de omnivereniging Sportclub (SC) Gorssel. De officiële oprichtingsdatum van de club is 11 april 1983.
Tafeltennis 2Van het hoofdbestuur van SC Gorssel mochten nog vier tafels worden aangeschaft en de firma Harbach in Zutphen was zo vriendelijk deze Heemskerk wedstrijdtafels tegen bijna de kostprijs te leveren.
Tafeltennis 4Na een jaar trainen werden de tafeltennissers lid de landelijke bond, de NTTB. De eerste officiële wedstrijden werden in februari 1984 gespeeld in de voorjaarscompetitie van de afdeling IJsselstreek.
Van 1986 tot 1989 liep het aantal jeugdige leden sterk terug, waardoor de vereniging genoodzaakt was te stoppen met de jeugdcompetitie.

Matchpoint
Tafeltennis 6Klik op een foto voor vergroting en voor meer foto'sHet huidige aantal leden telt 17 personen, van wie enkelen vanaf de oprichting actief zijn geweest. Het tenue was eerst zwart/wit, naderhand is gekozen voor zwart/geel. Voor de eeuwwisseling heeft de club bijna 10 jaar onafgebroken een eigen clubblad uitgegeven, genaamd Matchpoint. De oude nummers zijn zorgvuldig bewaard voor belang­stellenden.
De vaste trainingsavonden zijn op de dinsdag, alleen tijdens de zomervakantie gaan deze niet door. Thuiswedstrijden zijn ook op dinsdagavond; uit wordt op wisselende dagen gespeeld. Er doen gemiddeld drie teams mee aan de competitie.

Reünie
Begin juni zal een grote reünie gehouden worden voor alle leden en oud-leden van de Gorsselse tafeltennis. Voorzitter Cor Terlouw en oud-voorzitter Gerrit Buiten­huis hopen dat zich dan ook weer wat nieuwe leden aanmelden, de club is daar ijverig naar op zoek!
Een probleem gaat zich voordoen als het Trefpunt verdwijnt, er zal gezocht moeten worden naar een geschikte accom­modatie.
Gorssel.nl feliciteert de jarige club, en wenst iedereen een sportieve en gezonde toekomst toe!

 

  • Belangstellende kunnen per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Website SC Gorssel – afdeling Tafeltennis

 
Redactie Gorssel.nl
12 februari 2018

  

aa

bb

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends