Laatste nieuws

Villa Buitenzorg in Gorssel in ere hersteld

De gemeente Lochem heeft het eerste nummer van ‘Erfgoednieuws’ uitgebracht. In deze nieuwsbrief worden allerlei ontwikkelingen gemeld over monumenten en erfgoed in de gemeente Lochem.
In de eerste editie schrijft wethouder Bert Groot Wesseldijk een inleiding, komt Martijn Haitink aan het woord over zijn eerste honderd dagen als monumentencoach en schrijft regioarcheoloog Nathalie Vossen een artikel over de eerste archeologische opgraving in Eefde.

Villa Buitenzorg
Groeneweg13 lokaal verkleind 325Villa Buitenzorg, GorsselVoor Gorssel is interessant, dat de nieuwe eigenaren van Groeneweg 13 (Villa Buitenzorg) in de nieuwsbrief over hun ervaring vertellen met de restauratie van dit gemeentelijk monument. 
De nieuwsbrief verschijnt ongeveer vier keer per jaar. De nieuwsbrief kan online gelezen worden en je kunt je hiervoor aanmelden.

Schoolmeesterswoning
Villa Buitenzorg (Groeneweg 13 in Gorssel) is een voormalige schoolmeesterswoning uit 1900. De nieuwe eigenaren: “Villa Buitenzorg is een gemeentelijk monument en een plaatje van een huis, maar er is veel dat gerestaureerd, vernieuwd en verduurzaamd moet worden.” Het huis stamt weliswaar uit 1900, maar er is in de loop der jaren een en ander verplaatst, weggetimmerd en aangebouwd. En dat moet allemaal weer worden opgeknapt, verduurzaamd en in ere hersteld worden.
Leuk om te lezen!


Redactie Gorssel.nl
26 januari 2018

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends