Laatste nieuws

Viva Bolivia, Viva Cochabamba! Nieuwsbericht van GOVOS

GOVOS, Gorssel voor Ontwikkelingssamenwerking, is een vereniging, die werkt aan bewustwording van problemen in ontwikkelingslanden onder de inwoners van Gorssel en omgeving. De vereniging staat ook aan de basis van “Eerlijk! Genieten, wereldse kadowinkel” aan de Hoofdstraat 43e in Gorssel, bij velen nog steeds bekend als de Wereldwinkel. GOVOS ondersteunt al bijna 25 jaar met succes een educatief centrum in twee arme wijken van Cochabamba, een stad met ruim 800.000 inwoners in Bolivia. Het centrum is voor haar bestaan afhankelijk van de financiële steun van GOVOS.

Educatief centrum in Bolivia
GovosBolivia400pxGOVOS ondersteunt een educatief centrum in twee arme wijken in Cochabamba, Bolivia. Deze steun is alleen mogelijk op basis van giften. In het centrum worden kinderen en jongeren opgevangen. 70 kinderen van 2 tot 6 jaar krijgen opvang, les en twee maaltijden per dag. Het zijn kinderen van arme ouders die hen vanwege hun werk anders vaak alleen thuis of bij familie achter zouden laten. Voor de ouders worden er thema-avonden georganiseerd waar verschillende opvoedingsproblemen worden besproken. Ruim 50 basisschool kinderen krijgen buitenschoolse opvang in het centrum. Verder wordt er voorlichting gegeven aan jong volwassenen over o.a. sexualiteit en het voorkomen van AIDS. GOVOS levert een belangrijke financiële bijdrage en helpt het centrum verder zoeken naar uiteindelijke financiële zelfstandigheid. Voorlichting en fondsenwerving worden verzorgd door een projectcomité.
In het hieronder vermelde nieuwsbericht leest u meer over dit Bolivia-project.

  
     Vullerschool-Project-Bolivia-2

     Vullerschool-Project-Bolivia-5

Workshop bij De Vullerschool
GOVOS verzorgt een workshop voor kinderen in de bovenbouw van de Vullerschool. De workshop die in het kader van talentontwikkeling wordt aangeboden heeft als titel De Wereld (Bolivia). Een groep van 15 leerlingen maakt kennis met Bolivia en de band tussen GOVOS en het educatief centrum in dat land. Zij gaan ook op bezoek bij Eerlijk! Genieten, de fair trade winkel in Gorssel. Daarbij krijgen de kinderen uitleg over het begrip fair trade. Op school werken ze aan een kleine tentoonstelling en ze leren een Boliviaanse dans en een Spaans kinderliedje. In kleine groepjes bedenken ze acties voor een project bij het centrum in Cochabamba en er wordt geprobeerd om Skypecontact met de kinderen daar te maken. Ten slotte wordt gewerkt aan een Boliviaans groentetuintje en wordt een Boliviaanse lekkernij gebakken.

Sponsor van GOVOS 
U kunt het werk van GOVOS financieel steunen en een steentje bijdragen aan het educatief centrum in Cochabamba door sponsor te worden. U kunt zich daarvoor opgeven op de website.


Gorssel.nl
18 september 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends