Laatste nieuws

Vogels kijken met Arjan Dwarshuis

Tijdens de Boekenweek (van 7 tot en met 15 maart 2020), komt vogelonderzoeker Arjan Dwars­huis naar Gorssel om te vertellen over de wereld­reis die hij in 2016 maakte en over zijn passie voor vogels kijken. De lezing is op donderdag­avond 12 maart in de Bibliotheek Gorssel.

Een bevlogen jaar
 DwarshuisVogel1 kleinArjan DwarshuisTijdens zijn wereldreis zag Arjan Dwarshuis 6852 verschillende vogel­soorten en daarmee werd hij de nieuwe wereldrecord­houder vogels spotten. 
Dwarshuis neemt de bezoekers mee op een duizelingwekkend vogelkijk­avontuur door maar liefst veertig landen, en vertelt over de voorbereidingen, de ontberingen, de hoogte- en diepte­punten. 
DwarshuisVogel2 kleinDe Sulawesi-jaarvogel, behorend tot de familie van de neushoornvogels. De vogelsoort is inheems op SulawesiDe verhalen worden begeleid door eigen foto's, fragmenten uit zijn documentaire en passages uit het boek 'Een Bevlogen Jaar'. Tijdens de reis zamelde hij ook nog eens ruim 41.000 euro in voor Bird­life International, de internationale koepel van organisaties in de vogel­bescherming.

Informatie
De lezing vindt plaats op donderdag 12 maart 2020 van 19.30 tot 21.30 uur in de Bibliotheek Gorssel, Hoofdstraat 45. De zaal is open om 19.00 uur.
Entreekaarten (incl. consumptie) kosten € 12,50 voor leden van de Graafschap bibliotheken en in de voor­verkoop bij de bibliotheek: tel. 0575-492045. Voor niet-leden is de prijs aan de zaal € 15. Reserveren is noodzakelijk, gezien de beperkte capaciteit van de zaal.


Gorssel, 20 februari 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends