Laatste nieuws

Voor het eerst op scoutingkamp: spannend!

Het is vrijdagavond 29 maart 2019. Gewoonlijk hebben de welpen van Scouting IJsselgroep pas op zaterdag­middag ‘opkomst’. Dit weekend is dat echter anders, want de welpen hebben weekendkamp! Een nachtje slapen op een luchtbed of matje in het gebouw, of voor de échte bik­kels in een tent. ’s Avonds een smokkelspel spelen in het bos en marsh­mallows bakken boven het kamp­vuur.

Beetje eng
ScoutingWelpen kleinBest spannend, voor de eerste keer op scoutingkampVoor Quinten, 7 jaar, is dit het eerste kamp. Hij vindt het wel een beetje spannend: “Spelle­tjes in het donker met al die zak­lampen is wel een beetje eng”. Hij is erg benieuwd wat er ‘s avonds op de plan­ning staat.

Voorbereiding
Het weekendkamp is een voorbereiding voor het jaarlijkse Hemelvaart­kamp in mei. Tijdens dit voorbereidende kamp wordt wat extra aandacht aan het thema ‘Robin Hood’ besteed. Zodra de slaap­spullen liggen, wordt daarom de echte Disneyklassieker Robin Hood gekeken. Natuurlijk onder het genot van een hapje en wat te drinken. Na de film wordt een favoriet smokkelspel, genaamd ‘Boeren en Piloten’ gespeeld. En als afsluiter van de avond een lekker warm kamp­vuur met heerlijke marshmallows.

De tijd vliegt
De volgende morgen gaat de wekker weer op tijd af. Tijd voor een goed ontbijtje! Daarna gaan de welpen aan de slag met het vaardigheids­insigne van hun keuze. Een van de welpen is bezig met het insigne ‘Sport en Spel’ en legt daarom een spel uit aan de rest van de welpen. De tijd vliegt voorbij en het is al snel 12.00 uur. Tijd om naar huis te gaan.­
De welpen hebben zo alvast een beetje kunnen wennen hoe het is om op Scouting­kamp te gaan. Tijdens het Hemelvaartweekend 2019 gaan ze op kamp naar een scouting­gebouw in Heerde.


Gorssel, 11 april 2019

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends