Laatste nieuws

Voordelig lenen voor energiebesparing

Het energiezuinig maken van een woning kost geld. De gemeente Lochem komt haar inwoners tegemoet met een duurzaamheidslening. Dit is een lening met een aanzienlijke korting op de rente waarmee u energiebesparende maatregelen in de woning kunt financieren.

Het gaat bijvoorbeeld om een zuinige verwarmingsinstallatie, zonnepanelen of glas-, gevel-, dak- of vloerisolatie. Het levert meer wooncomfort en een lagere energierekening op. Bovendien kunnen de maatregelen gunstig zijn voor de waarde van de woning en draagt u bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Win-win dus.

Fonds
BertGrootWesseldijkKLDe gemeente Lochem heeft een fonds opgericht waaruit de duurzaamheidsleningen aan particuliere woningeigenaren kunnen worden verstrekt. “Dat geld komt na verloop van tijd weer terug in het fonds omdat mensen hun lening aflossen. En dan kan daarna weer iemand anders een duurzaamheidslening krijgen. Zo kan de gemeente blijven stimuleren!” aldus wethouder Bert Groot Wesseldijk van gemeente Lochem.
De gemeente werkt hierbij samen met Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Een aanvraag kunt u indienden via het digitale loket van de gemeente. Dee financiële toets, die bepaalt of men daadwerkelijk in aanmerking komt voor de lening, verricht SVn.

Beperkt budget
Er is een beperkt budget en er zijn voorwaarden waaraan moet worden voldaan.
Meer informatie vindt u op deze pagina van de gemeentelijke website.


Gorssel, 18 januari 2016

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends