Laatste nieuws

Voorjaar in Gorssel dankzij ‘Gorssel Bloeit’

De vrijwilligers­groep ‘Gorssel Bloeit’, een initiatief van de Dorps­raad Gorssel, wil door het plaatsen en verzorgen van bloem­bakken het centrum van Gorssel het hele jaar rond een verzorgder aan­zien geven. Diverse plaatselijke ondernemers helpen bij het verfraaien van de dorps­kern en de Dorpsraad staat garant voor de financiële onder­steuning, onder meer door een bijdrage van het Oranje­fonds.
Nijverheidsplein Bloei 2 kleinNijverheidspleinDaarmee is Gorssel Bloeit echt een initiatief van en voor de inwoners van Gorssel. Eric Suyten, aanjager van het project: “Bovendien heeft het buiten bezig zijn met een hechte groep ook een belang­rijke sociale functie in de lokale samen­leving”.
Dorpspomp kleinBij de dorpspompIn de prille lente van 2023 was het team van Gorssel Bloeit weer in actie. 

Bloembakken
Elfsuursweg met planter Naud kleinElfuursweg met planter NaudAlle bestaande bloem­bakken werden nagelopen en waar nodig van wat extra plantjes voor­zien. Ook zijn er twee nieuwe bakken geplaatst op het Nijverheids­plein, speciaal voor de paas­dagen in een gele uitvoering. In mei worden de meeste bakken weer ‘om­gebouwd’ en voorzien van een zomerse beplanting. Tot die tijd kan er nog genoten worden van de winterse bakken waar de Helleborus nu op zijn mooist is en in volle bloei staat. 

Bloembollen
Gorssel Noord 5 kleinGorssel-NoordIn de eerste week van januari 2023 zijn er op meerdere plekken in Gorssel duizenden bloembollen de grond ingegaan. Dat leek toen wat laat in het plant­seizoen, maar er was een buiten­kansje: een bollen­bedrijf bood enkele pallets narcissen, tulpen en alliums aan. Gorssel Bloeit voegde tulpen toe aan de al aanwezige bloem­bakken, er zijn bollen geplant in het Openlucht­theater, in Gorssel-Noord en bij de speeltuin­vereniging aan het Acacia­plein. De komende dagen worden de resultaten van die bollenplant­actie op veel plekken zichtbaar. In Gorssel-Noord rondom de Ceder­laan steken al veel tulpen de kop op. Ook in het Oldenhof­park staan langs de wandel­paden veel tulpen op het punt de knoppen te openen. In het Openlucht­theater zijn weliswaar nog geen muzikale optredens, maar het is de moeite waard om eens door het theater te wandelen, want ook daar zijn ook heel wat bollen te bewonderen. 

Nieuw project
open lucht theater keukenhof mini 8 kleinOpenluchttheaterNu alle bakken geplaatst zijn kijkt het team van Gorssel Bloeit uit naar het volgende project en dat is het plant­vak achter de mozaïek­bank op het marktplein. Het is een van de mooiste locaties van Gorssel, maar een groot deel van het jaar is de uit­straling van dit perk niet echt een visite­kaartje voor de dorps­kern. Er is al een mooi plan gemaakt en het is de bedoeling om medio april of begin mei een begin te maken met dit uit­dagende project. In drie tot vier dag­delen zal de basis voor de beplanting in orde gemaakt worden. Afhankelijk van de beschik­baarheid van plant­materiaal en vrijwilligers moet het project in de loop van juni klaar zijn. Ook is er extra aandacht nodig voor vooral de bewatering gedurende de zomer­maanden, zodat de beplanting zich goed kan ontwikkelen. 

Extra groene vingers nodig
“Een prachtig plan en een uitdagende klus”, zegt Eric Suyten, “maar daarvoor zijn we nog wel op zoek naar onder­steuning”. Deze onder­steuning kan eenmalig zijn voor de start van dit speciale project, maar extra vrijwilligers zijn van harte welkom om zich aan te sluiten bij Gorssel Bloeit. “Met meer vrijwilligers kunnen meer projecten aangepakt en onder­houden worden. Dat zou geweldig zijn!” zeggen Eric Suyten en Joanna Saltet, die samen het plan voor het perk voor Den Olden­hof hebben uitgewerkt. 
Wilt u het team van Gorssel Bloeit onder­steunen, stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gorssel, 5 april 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends