Laatste nieuws

Vragenlijst lokale democratie

De gemeente Lochem wil graag weten wat de inwoners vinden van de manier waarop besluiten worden genomen en uit­gevoerd. Is dat duidelijk? Vinden inwoners dat ze voldoende kunnen meedenken, mee­beslissen of meewerken als ze dat willen? Om daar achter te komen heeft de gemeente een ‘Vragenlijst Lokale Democratie’ samengesteld. 

Verbeteracties
LochemVragen kleinWethouder Eric-Jan de Haan: “We betrekken inwoners op veel manieren als we plannen bedenken of plannen uit­voeren. Steeds vaker geven we ruimte aan ideeën uit de samenleving. Sluit hoe wij werken voldoende aan bij wat inwoners graag willen? Daarover horen we graag uw mening!” 
Gemeenteraad, college en ambtenaren willen aan de slag met de resultaten van de raad­pleging. Wethouder De Haan: “De resultaten helpen bij het bedenken van verbeteracties richting de periode na de verkiezingen”. 

Vragenlijst
Van 22 november tot en met 12 december 2021 staat de vragenlijst ‘Quick Scan Lokale Democratie’ open op www.lochem.nl/vragenlijst. Ook raadsleden, college en ambtenaren vullen de vragen­lijst in. Wie geen toegang heeft tot internet kan voor een vragenlijst op papier contact opnemen met advies­bureau Moventem in Zutphen, tel. 0575-760227.

Over het onderzoek
De landelijke organisatie ‘Democratie in Actie’ ontwikkelde de vragenlijst. Een begeleidings­groep met inwoners, raadsleden, medewerkers en bestuurder ondersteunt en organiseert het proces in de gemeente Lochem en voegde ook lokale vragen toe. Het is de bedoeling dat de begeleidings­groep op basis van de ontvangen reacties verbeteracties voorstelt.


Gorssel, 22 november 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends