Laatste nieuws

Vul de Fietsmeter in!

De gemeente Lochem ziet graag dat meer inwoners gaan fietsen en wil daar ook de mogelijkheden voor creëren. Daarom heeft de gemeente de Fietsersbond gevraagd een online onderzoek te doen. Iedere inwoner van de gemeente Lochem kan aan het onderzoek meedoen.

Doel van het onderzoek
Fietspad2In de zogenaamde Fietsmeter vraagt de Fietsersbond naar ervaringen van inwoners met het gebruik van de fiets, de veiligheid van de fietspaden in de gemeente Lochem en plekken waar de gemeente de fietsvoorzieningen zou kunnen of juist zou moeten verbeteren. De vragenlijst kan online ingevuld worden. De resultaten van het onderzoek bepalen de aanpak voor fietsvoorzieningen in de gemeente in het komende jaar.

Fietsen in Gorssel
Fietsmeter
Ook in het Dorpsplan Gorssel 2013-2017 wordt aandacht gevraagd voor ontwikkeling en beter beheer van fietspaden en verbetering van de infrastructuur voor fietsers. Een voorbeeld daarvan is de Kamperweg/Lindeboomweg, waar veel kinderen fietsen richting de sportaccommodaties en middelbare scholen in Zutphen en Warnsveld. De fietsstroken langs die route worden in het Dorpsplan onveilig genoemd.
Gorsselse fietsers hebben ongetwijfeld ervaring met een slecht wegdek, onveilige oversteekpunten of slecht onderhouden fietspaden. Er is nu gelegenheid die ervaringen te melden.

Fietsmeter
Fietsers kunnen rechtstreeks via de ‘Fietsmeter’ door hen gesignaleerde knelpunten en aanbevelingen doorgeven. Het is de bedoeling dat de gemeente met de aanbevelingen van haar inwoners gericht verbeteringen kan uitvoeren.
De Fietsmeter is van 18 november tot 2 december 2015 online in te vullen via www.fietsmeter.nl.


Gorssel.nl
17 november 2015

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends