Laatste nieuws

Vullerschool: Kinderboekenweek en oogstfeest

Op 14 oktober vierde de Vuller­school in Gorssel behalve het jaar­lijkse oogst­feest ook de feestelijke af­sluiting van de Kinder­boeken­week 2022. Het thema Gi-ga-groen paste heel goed bij deze dag. 

Groene Wereldoriëntatie
Vulleroogst1 kleinOp de Vuller­school wordt sinds oktober 2021 veel aandacht besteed aan ‘Groene Wereld­oriëntatie’. Er is binnen de school een educatieve patio, waar kinderen de zorg dragen voor planten en dieren. Door de hele school zijn aquaria met tropische vissen, waarbij leer­lingen zelf de bakken inrichten, onder­houden en ver­zorgen.
Vulleroogst4 kleinEn leer­lingen van de groepen 5 tot en met 8 hebben samen moes­tuinen ('de 'Vuller­velden’) op Tuin­derij de Veld­hof, waar ze wekelijks leren hoe ze hun eigen groenten kunnen telen. Het thema van de Kinder­boeken­week 2022: Gi-ga-groen’ sloot hier dus prima bij aan.

Uit eigen tuin
Vulleroogst3 kleinTijdens het oogst­feest konden ouders het werk van de Kinder­boeken­week bekijken en gerechten proeven met producten uit de eigen school­tuin, zoals frietjes van zelf geoogste aard­appelen, courgette­soep, pasta van cour­gettes en kruiden­boter met kruiden uit de Zweedse kruiden­tuin. Ook waren er dieren om te knuffelen, zoals konijnen, pony's en een hond en kon iedereen een echte tractor van binnen bekijken. De mooie patio van de Vuller­school en het vernieuwde natuur­lokaal mochten ook ‘gezien worden’. Dat natuur­lokaal werd deze middag officieel geopend, onder muzikale begeleiding van een dweil­orkest. Daarbij kwamen allerlei dieren en groenten over de rode loper voorbij. En er was speciaal voor deze gelegen­heid ook een mooie expositie in de gang met foto’s van kunste­naar Ruud van der Heijden. Het was een geslaagde middag.


Vulleroogst2 kleinRedactie Gorssel.nl
15 oktober 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends