Laatste nieuws

VV Gorssel JO19 speelt wedstrijd met vluchtelingen

Het jeugdteam JO19 van VV Gorssel speelt zondag een vriendschappelijke wedstrijd tegen vluchtelingen van ongeveer 18 jaar. De wedstrijd is op Sportpark Gerstlo, dus op een veld van VV Gorssel aan de Markeweg en begint zondag om 12 uur.

VVGorssel JO19 KLHet team JO19 van VV Gorssel Voorzitter van de Gorsselse voetbal Job Dietrich: “Wij zijn een paar weken geleden benaderd door Vluchtelingenwerk Oost Nederland (Deventer) of wij open zouden staan voor een wedstrijdje voetballen tegen jongens in de leeftijdscategorie 18 jaar, jongens die onder het vluchtelingenwerk vallen en dolgraag willen voetballen. Vanzelfsprekend en zonder twijfel hebben wij hier positief op gereageerd. “
Het Gorsselse team van JO19 (‘Jeugd Onder 19’) bestaat ook uit jongens van ongeveer 18 jaar.

Bij elkaar komen er zo’n 20 jongens van 17 tot 19 jaar. Het merendeel is afkomstig uit Eritrea en wat begeleidende jongens komen uit Syrië. Als ze 18 jaar of ouder zijn wonen ze op kamers of bij pleegouders en zitten ze in een integratieproces. De jongens die alleen zijn en onder de 18 jaar vallen onder voogdij van Nidos, de instelling die de voogdij uitvoert voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen.

Leden van Rotoact (jonge tak van de Rotary) hebben geld bijeen gebracht om het voetbalkamp te financieren. Ze verblijven het weekend in het StayOkay in Kring van Dort en een aantal van hen zullen waarschijnlijk de wedstrijd bijwonen. Ook de coördinator van Vluchtelingenwerk Deventer zal er zijn.

Natuurlijk is iedereen welkom om naar de wedstrijd te komen kijken.


Gorssel, 26 september 2017

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends