Laatste nieuws

VV Gorssel viert 90-jarig jubileum

Waar zijn de velden prachtig groen en is er altijd wat te doen? Voor de lezers die het (nog) niet weten, dat is bij V.V. Gorssel. En niet sinds vandaag of gisteren, maar al sinds 1 juni 1933.
Dus al 90 jaar maakt de voetbalclub onderdeel uit van de Gorsselse gemeenschap. Oorlog, crisis en zelfs een pandemie kregen de club niet kapot. V.V. Gorssel bleef altijd fier overeind, al ging het met ups en downs. Met de borst vooruit. Dat is gelukt dankzij tal van vrijwilligers. En daar zijn ze trots op bij de voetbalclub.

Op 1 juni 1933 startte de club als SC Gorssel en er werd gevoetbald op Landgoed Amelte. De club verkaste naar het grasveld achter de Roskam en vervolgens richting de Elfuursweg. Sinds 1972 wordt er gespeeld op de prachtige faciliteiten aan de Markeweg op Sportpark Gerstlo.

Feest
VVgorssel jubileum kleinZo’n jubileum verdient een feest en dat wordt gehouden op zaterdag 10 juni 2023. Dan zal er stilgestaan worden bij het 90-jarig bestaan van de club. Het feest is niet alleen voor de huidige voetballers en leden. Feest vieren doe je samen en iedereen die in de afgelopen jaren wat heeft betekend voor de club is van harte welkom op Sportpark Gerstlo.
Het wordt een bomvol programma, voor jong en oud. ’s Middags is de aftrap met een programma voor de jeugd van V.V. Gorssel. Om 16.30 uur is er een bijzondere wedstrijd in het teken van het jubileum. Het kampioenselftal uit 2008-2009 zal zich eenmalig hergroeperen tot het sterren­ensemble van 15 jaar geleden. Zij zullen het opnemen tegen het eerste elftal van aankomend seizoen. Want ook dat is terug van weg­geweest. Onder leiding van hoofdtrainer Ali Aygun maakt Gorssel in het seizoen 2023-2024 zijn comeback in het standaard amateur­voetbal.
Na de wedstrijd wordt het glas geheven. Proosten op het verleden, het heden, maar zeker ook op de toekomst. Er is livemuziek van Final Squad. Kortom, het belooft een geweldige dag te worden.

Jubileumboek
Na de zomer komt een boek uit dat volledig in het teken zal staan van V.V. Gorssel. En dat wordt een aardig dik boek. De afgelopen maanden is een aantal mensen druk bezig geweest met het verzamelen van content. Er zullen interviews met clubmannen, (oud-)trainers en (oud-)spelers in staan en er is heel veel achtergrond­informatie verzameld. Van de bakermat tot nu. Er zijn ook veel foto’s verzameld, zowel in kleur, als zwart wit. Zelfs krantenartikelen uit de jaren '80 zijn bewaard en terug te vinden in het grote V.V. Gorssel-boek.
Op het jubileumfeest zal er al een klein voorproefje van het boek te zien zijn en kan het besteld worden. Tijdens de kick-off van het seizoen 2023-2024 (augustus) wordt het boek officieel gepresenteerd.

Reden genoeg om het 90-jarig bestaan van de club te vieren, op zaterdag 10 juni 2023, Sportpark Gerstlo, Markeweg 10, 7213 GC Gorssel.

 

 

Gorssel, 1 juni 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends