Laatste nieuws

Wandelen langs de Flierderbeek

De royale verzameling wandel- en fietsroutes op Gorssel.nl is uitgebreid met een nieuwe wandeltocht met veel bos en een fraai stuk langs de Flierderbeek.

Flierderbeek1KLeinFlierderbeekDe beste manier om de prachtige en gevarieerde omgeving van Gorssel te verkennen is wandelend of per fiets. Heerlijk om door het coulisse­landschap te struinen, de bossen, de Gorsselse Heide of de uiter­waarden met zicht op de IJssel. In de rubriek Erop uit op Gorssel.nl staan ongeveer 30 route­beschrijvingen voor wandelen, fietsen en mountain­­biken. Daar is onlangs een nieuwe wandeling aan toegevoegd.

Langs de Flierderbeek
Flierderbeek3KLeinDe nieuwe wandeling gaat veel door bos en heeft een fraai stuk langs de oever van de Flierderbeek. Start is bij de Flierderweg bij de voetbal en de route is 5,3 kilometer lang. De nieuwe route is ook goed te combineren met de wandeling ‘Zo mos ’t waen’ die bij de Steltenberg begint. De combinatie is ongeveer 10 kilometer.
De route gaat deels over particulier terrein (‘Eigen weg’) en door kwetsbaar natuurgebied. Houd hier rekening mee en (zoals ook aangegeven op de bordjes ‘Opengesteld’) honden aan de lijn.
De route is bedacht door Jeanne Klijn, die al vele jaren met een groepje in de omgeving van Gorssel wandelt.

De routes op Gorssel.nl zijn beschreven in een (printbaar) pdf-document, of zijn te downloaden als gpx-bestand voor gebruik met een navigatie-apparaat (bijvoorbeeld Garmin) of met een navigatie-app op een smartphone.

 

 

Redactie Gorssel.nl
3 januari 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends