Laatste nieuws

Wanneer vuurwerk kopen en afsteken?

Vuurwerk afsteken mag alleen op 31 december van 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur. De landelijke overheid heeft dit vastgesteld om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Vuurwerk kopen

Het vuurwerk van vuurwerkwinkels met een verkoopvergunning voldoet aan de wettelijke eisen. U mag maximaal 25 kilo vuurwerk kopen en in huis bewaren. In Gorssel heeft de Welkoop aan de Molenweg een vergunning voor het verkopen van vuurwerk.

Het vuurwerk is te koop op 29, 30 en 31 december. Verkopers mogen geen vuurwerk verkopen aan kinderen onder de zestien jaar.  

Veilig vuurwerk afsteken
VuurwerkklemVuurwerkklem. Rotjes en pakketjes kunnen in de klem; pijlen kunnen in het buisje.Gebruik een veiligheidsbril bij het afsteken van vuurwerk; ook de omstanders doen daar goed aan. Lees vooraf de handleiding voor het afsteken van vuurwerk op de verpakking. Een vuurwerkklem of -statief is een handig hulpmiddel.

En natuurlijk ... laat andermans eigendommen heel.
De gemeente Lochem heeft jaarlijks enkele tienduizenden euro's schade aan publieke eigendommen, waar we allemaal voor opdraaien. Dat is dus nog zonder de schades voor particulieren.

Carbidschieten
Carbidschieten is in Lochem alleen toegestaan op oudejaarsdag, buiten de bebouwde kom en indien daar een vergunning voor is verkregen. 

Na afloop ....
Ruimt u na afloop de resten van het vuurwerk zelf weer op? Gorssel is een prachtig dorp en laten we dat vooral zo houden.

Gorssel, 26 december 2016

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends