Laatste nieuws

Wat verandert er in 2015 rond ons afval?

AfvalkalenderVanaf 2015 zijn er nieuwe ontwikkelingen rond het afvalbeleid in de gemeente Lochem.
De afvalkalender wordt alleen nog digitaal aangeboden en volgens een recent bericht in de pers mogen er in 2015 ook sappakken in de kunststofcontainer.

Afvalkalender digitaal
De afvalkalender wordt vanaf nu alleen nog digitaal aangeboden. De papieren afvalkalender die u ieder jaar van de gemeente Lochem en Berkel Milieu in de bus kreeg, vervalt.
De bedoeling is dat de digitale afvalkalender op www.circulus-berkel.nl (Circulus en Berkel Milieu zijn opgegaan in Circulus-Berkel) wordt bekeken en gedownload of geprint. Er zijn nog meer mogelijkheden: de data kunnen in de eigen digitale agenda gezet worden of er kan via een app een seintje gegeven worden als de bak naar buiten moet.  Maar wie dat allemaal niet kan of wil kan vanaf heden een print ophalen bij het gemeenteloket in Den Oldenhof (geopend op woensdagen), in het gemeentehuis in Lochem of opvragen via tel. 090-9552. 

Drankpakken
In een bericht in de Lochemse editie van De Stentor van enige weken geleden wordt gemeld dat wat Circulus-Berkel betreft in 2015 sappakken in de oranje container mogen. De gemeente Lochem zou volgens het krantenbericht deze lijn willen volgen. Dat zou betekenen dat drankpakken volgend jaar bij het kunstofafval gevoegd kunnen worden. Er wordt in hetzelfde artikel zelfs gesproken over een succesvol systeem om blik van kunststof te scheiden. Wie weet kan in de toekomst dus ook blik apart worden ingezameld. Hiervoor moeten we echter de officiële aankondigingen van de gemeente afwachten.

Zie ook uw eigen afvalkalender (op postcode).


Gorssel.nl
7 december 2014

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends