Laatste nieuws

Week van de Poëzie in Gorssel met muzikaal optreden

   MoerstaalTrawanten325
     De groep Moerstaal & Trawanten treedt op
     31 maart as. op in de bibliotheek in Gorssel
  

Anna Enquist schrijft het poëziegeschenk, getiteld ‘Een kooi van klank’. Iedereen die tijdens de Poëzieweek voor € 15 aan poëzie koopt, krijgt het geschenk cadeau van de boekhandel. 
Ter gelegenheid van de Week van de Poëzie organiseert de Bibliotheek Gorssel op 31 januari een optreden van het muzikale gezelschap Moerstaal & Trawanten uit Zutphen.

Moerstaal & Trawanten 
Kenmerkend voor het gezelschap is dat zij oude popsongs voorziet van een Nederlandse vertaling. Zingen en voordragen in de ‘moerstaal en zijn trawanten’, zoals bijvoorbeeld het Zuid-Afrikaans, het Vlaams en het Gronings, staan bij hen voorop.
Moerstaal & Trawanten bestaat uit John Blijenberg (voordracht en zang), Lejo van Bloois (percussie), Toon Neervoort (gitaar en zang) en Ineke Pothoven (basgitaar en zang).

Ofskoierd
Speciaal voor deze Poëzieweek heeft de groep haar kleinkunstprogramma aangepast.
De programmatitel ‘Ofskoierd’ betekent zoveel als ‘afgeschuierd’ of ‘afgeborsteld’. Voor wat betreft de poëzie passeert deze avond een bloemlezing van gedichten de revue. Zo worden er klassiekers voorgedragen van onder anderen Paul van Ostaijen, Hans Andreus en Cees Buddingh. Maar ook Zuid-Afrikaans en Gronings werk van respectievelijk Ingrid Jonker, Koos du Plessis en Ede Staal komt aan bod. Verrassend zijn de rijmende teksten van bekende cabaretiers als Paul van Vliet, Jeroen van Merwijk en Freek de Jonge. Het muzikale gedeelte bestaat uit in het Nederlands vertaalde popsongs van onder anderen Leonard Cohen, Bob Dylan en Lennon & McCartney, maar ook nummers van Boudewijn de Groot en Jeroen Zijlstra zijn in het programma opgenomen.
Kortom, een veelbelovende avond waarin liefde, passie en strijd - in hun verschillende gedaantes - een belangrijke rol spelen. Kenmerkend zijn de literaire fragmenten en de nostalgische, parodieachtige wendingen.

Tijdstip
De voorstelling vindt plaats op 31 januari 2013 om 20.00 uur in de Bibliotheek Gorssel, Den Oldenhof, Hoofdstraat 45; inloop vanaf 19.45 uur met koffie of thee. Graag van te voren aanmelden via tel. 0575-492045. De toegang is gratis met een vrijwillige bijdrage aan het eind van de voorstelling.


Gorssel, 14 januari 2013

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends