Laatste nieuws

Weer buitenkerststal in Joppe

Na twee jaar onder­breking vanwege de corona­pandemie komt er in 2022 weer een buiten­kerststal in Joppe. De bouw begint zaterdag 26 november; de bouw­groep kan extra handen gebruiken. Wie komt helpen?

Traditie
BuitenkerststalJoppeBl kleinAl zo’n 50 jaar (met dus een onder­breking van twee jaar) wordt er al een buiten­kerststal naast de rooms-katholieke kerk in Joppe gebouwd; een traditie die voor veel in­woners van Joppe en omgeving niet meer is weg te denken en een vast onder­deel vormt van de jaarlijkse kerst­viering.
Op zaterdag 24 december 2022 kan iedereen vanaf 12.00 uur de buiten­kerststal in volle glorie komen bezichtigen. De stal blijft tot 30 december staan.

Sprookjesachtig tafereel
JoppeKerst kleinOok nu hopen de bouwers er weer een mooi onder­komen van te maken voor de beelden­groep van Jozef, Maria, het kindje Jezus en de herders. Een ezel, een aan­tal schapen en een kameel houden hen gezel­schap. Achtergrondmuziek en een sfeervolle verlichting zorgen vooral in de avonduren voor een sprookjesachtig tafereel.

Natuurlijke materialen
Gedurende vier zater­dagen voor de kerst wordt er door tien tot vijftien vrijwilligers gebouwd aan de stal, die bestaat uit een palen­constructie en afval­hout (schaal­delen) van een hout­zagerij. Riet en blad vormen het dak en het geheel wordt aan­gekleed met onder andere riet­pollen, mors, zwerf­keien, kerst­bomen en andere natuurlijke materialen. Een om­heining van twee meter hoog gaas maakt het tijdelijke verblijf van de dieren tot een geheel.

Meehelpen?
De bouw­groep van de buiten­kerststal begint op zaterdag 26 november met klussen. Het is een gezellige en enthousiaste groep, maar gezien de leef­tijd en/of gezond­heid van een aantal bouwers zijn extra handen welkom. Wie komt helpen?


Redactie Gorssel.nl
24 november 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends