Laatste nieuws

Weer fotowerk in hal Trefpunt

De geëxposeerde schilderijen in de hal van ’t Trefpunt zijn vervangen door fotowerk van Arnold Dullaart.

Arnold Dullaart kleinElly Kunst en Hans Terwischa van Scheltinga, die de exposities al meer dan tien jaar verzorgen, hoefden deze keer niet ver te zoeken om een exposant te vinden, want fotograaf Arnold is Elly’s broer.

Ook de eerste maanden van 2020 hing er al werk van Arnold, maar inmiddels heeft hij weer nieuw materiaal ‘geschoten’. “Bijna altijd weet ik m’n onder­werpen in de natuur te vinden”, aldus de fotograaf. “Ik werd ooit geïnspireerd door het werk van iemand die details van grote industriële objecten op de foto zette. Daardoor werd het geheel zo goed als onherkenbaar. Ik fotografeer al enige jaren zèlf allerlei onderwerpen van dichtbij, waardoor een vervreemdend effect ontstaat. Er komen als het ware kleuren en vormen naar voren die je met het blote oog niet ziet”.

Een achttiental kleurenfoto’s (alles is te koop), grotendeels in formaat 50 x 75 cm, hangt de komende maanden in de hal van ’t Trefpunt. Het is zeker de moeite waard om je te verdiepen in de gefotografeerde details die -soms onverwacht- zichtbaar worden. En zoals de fotograaf zèlf zegt: ”het leuke van fotografie is, dat je anders gaat kijken naar je omgeving”.


Gorssel, 5 april 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends