Laatste nieuws

Weer nieuwe kunst in de hal van ’t Trefpunt

SCC ’t Trefpunt is het jaar 2024 in artistiek opzicht goed begonnen. Sinds 3 januari hangt er weer nieuwe kunst in de hal. De komende maanden worden er prachtige schilderijen geëxposeerd, gemaakt door Helene Gandolfi.

Julia met spiegelbeeld 2020 50 x 61 kleinHelene Gandolfi - Julia met spiegelbeeld, 2020, 50 x 61 cmAl sinds jaar en dag wordt in de hal en de gemeen­schaps­ruimte van ’t Trefpunt een wisselende tentoon­stelling verzorgd van schilderijen van verdien­stelijke amateur­schilders, grafische kunst, fotowerk en dergelijke. Ook werk van professionals is hier van tijd tot tijd te vinden. Verantwoordelijk voor deze exposities is At Flierman, zèlf een niet onverdien­stelijk aquarellist.
Het kan de bezoeker bij binnenkomst moeilijk ontgaan dat de muren zijn aangekleed met een twintigtal smaak­volle en zeer herken­bare olieverf schilderijen, voornamelijk portretten.

Portretschilder Helene Gandolfi, van wie het werk de komende maanden in de hal van ’t Trefpunt hangt, heeft vanaf haar kindertijd al heel veel getekend. Deze artistieke aanleg resulteerde uiteindelijk in een opleiding aan kunstacademie ArtEZ in Enschede. Ze studeerde af met ‘ruimtelijk werk’, zeg maar bewegende objecten. Na enige tijd sloeg ze een andere weg in en ging weer tekenen en schilderen. Haar fascinatie voor het tekenen en schilderen van mensen nam steeds meer toe, met name het portretschilderen. Ze werkt bij voorkeur met olieverf op houten panelen, tekent en schildert ook modellen en werkt regelmatig in opdracht.

Sinds 2011 geeft Helene teken- en schilder­cursussen in Lochem. Ook is zij regel­matig gast­docent. Vanwege de beperkingen veroorzaakt door corona ontwikkelde ze in 2020 de online cursus ‘Portretteken Deel 1’; inmiddels is daar een Deel 2 bijgekomen. Ook workshops kan men bij haar volgen.

Meer info op haar website of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ze is ook te vinden op Facebook en Instagram.

Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt
Molenweg 53-55
7213 XD Gorssel
Tel: 0575-493576
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

Gorssel, 5 januari 2024
  

Zelfportret 2018 31 x 46Helene Gandolfi - Zelfportret, 2018, 31 x 46 cm 

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends