Laatste nieuws

Weer reguliere openingstijden bij Legotheek Eefde

Legotheek kleinWeer normale openingstijden bij Legotheek Eefde, nog wel beperkingen

Hoewel veel Gorsselse kinderen (en vast ook wel volwassenen) de Legotheek Eefde bezoeken, is het bestaan ervan misschien niet bij iedereen bekend. 
Zoals de naam al zegt: bij de legotheek kun je kleine en grote Legosets lenen. De collectie bevat zo'n 3000 sets en er zijn zelfs sets met meer dan 5.000 steentjes. 
Het principe is eenvoudig: je betaalt een contributiebedrag van € 12 per jaar en daarnaast een vergoeding tussen de € 0,25 en € 5,- per geleende set per week, afhankelijk van de grootte van de set. Als je lid bent, kun je tijdens de openingstijden zelf (kleine) modellen bouwen.

Weer reguliere openingstijden
Vanwege de coronamaatregelen was de legotheek sinds maart 2020 uitsluitend op afspraak te bezoeken. Nu is dat niet meer nodig. Voor uitleen en terugbrengen is de legotheek weer te bezoeken tijdens reguliere openingstijden, al zijn er nog wel beperkingen. Er moet nog 1,5 m afstand gehouden worden en daarom is het ter plekke bouwen aan de tafels nog niet mogelijk. En mocht het binnen wat druk zijn, dan is het verzoek heel even buiten te wachten.
Omdat er het afgelopen jaar weer veel nieuwe leden zijn ingeschreven en ook de collectie fors is uitgebreid, is de zaterdag (voor een proefperiode) als extra openingsdag toegevoegd.

Informatie
De Legotheek is geopend op woensdag van 14.30 – 18.00 uur, op vrijdag van 15.00 – 18.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 – 15.00 uur. Op feestdagen is de legotheek gesloten. Raadpleeg voor afwijkende openingstijden tijdens vakantieperiodes de website van de legotheek.
De legotheek is gevestigd in het poortgebouw van de voormalige Detmerskazerne, Kazerneplein 6, 7211 BW Eefde


Gorssel, 14 juli 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends