Laatste nieuws

Weinig geld? Toch meedoen met sport en cultuur

Wie weinig geld heeft, maar toch mee wil doen met sport of culturele activi­teiten, kan een beroep doen op het Volwassenen­fonds Sport & Cultuur. De aanvragen lopen via (vrijwillige) inter­mediairs.

Volwassenfonds
Volwassenenfonds kleinHet Volwassenen­fonds Sport & Cultuur vindt dat alle Neder­landers recht hebben op sporten en creatief bezig zijn en helpt mensen van 18 jaar en ouder die geen geld hebben om mee te doen aan activi­teiten op het gebied van sport en cultuur. De gemeente Lochem heeft zich hierbij aan­gesloten en Stichting Welzijn Lochem is gevraagd de mogelijk­heden van het fonds bij de inwoners van de gemeente onder de aandacht te brengen. 

Voor iedereen toegankelijk
Het Volwassenen­fonds zorgt ervoor dat het les­geld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaans­minimum. Zo worden sport of een andere creatieve activi­teit als schilderen, theater, muziek­les of beeldende kunst voor iedereen toe­gankelijk.
Wie een beroep op het fonds wil doen of iemand kent die er goed gebruik van zou kunnen maken kan contact op­nemen met project­coördinator Christian Beuzel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Intermediairs gezocht
Een aanvraag bij het fonds wordt gedaan door een inter­mediair die professioneel betrokken is bij volwassenen in de gemeente Lochem. Dit kan bij­voorbeeld een schuld­hulpverlener, zorg­coördinator, buurt­sportcoach of een maatschappe­lijk werker zijn. Zij kunnen volwassenen (in een vrijwilli­ge rol) helpen met het doen van een aanvraag aan het fonds. 
Christian Beuzel wil graag met deze intermediairs in contact komen. Christian: “Het kost weinig tijd, maar het is voor volwassenen laag­drempeliger wanneer er meer inter­mediairs zijn die ook nog eens bij de doel­groep bekend zijn”. Voorwaarde is wel dat je, behalve een persoonlijk e-mailadres, ook een zakelijk e-mailadres hebt.

Informatie
Voor vragen en meer informatie kijk op www.volwassenenfonds.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De voorwaarden voor een aanvraag bij het Volwassenfonds Sport & Cultuur Lochem zijn te vinden in deze Spelregels.


Gorssel, 7 december 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends