Laatste nieuws

Wél hulp willen geven – niet hulp durven vragen

Druk, druk, druk
Maar er wordt ook heel vaak niets geregeld. Om de eenvoudige reden dat het niet duidelijk is dat er ergens een probleem is. En omdat we allemaal druk zijn en niet zo veel oog hebben voor het reilen en zeilen in de buurt hebben we dat niet in de gaten. We willen allemaal wel graag helpen, maar het moet niet te ingewikkeld zijn want we hebben zelf al zo veel te doen.

Trek aan de bel
En juist daarom is het moeilijk voor diegenen die tijdelijk in de problemen zitten om aan de bel te trekken. Want wij willen het liefst geen probleem hebben. Wij stoppen het weg, houden het binnenskamers en in plaats van de buren uit te leggen wat er aan de hand is schakelen we liever familie in, of kinderen, die vaak van buiten moeten komen om te helpen. Waar het op neer komt is dat we ook hulp moeten durven vragen. Dat we moeten durven opbellen en een beroep moeten durven doen op buurtgenoten. Dat we niet moeten gaan zitten wachten totdat er iemand in de buurt uit zichzelf dat onzichtbare probleem signaleert en dat voor ons op gaat lossen. Trek aan de bel. Samen in de buurt kunnen we een heleboel zaken zelf regelen. De mensen van de werkgroep Sociaal Maatschappelijke Vraagstukken denken graag met u mee.

Werkgroep Sociaal Maatschappelijke Vraagstukken
Als uitwerking van het nieuwe Dorpsplan voor Gorssel van begin 2013 is een aantal werkgroepen gevormd. Die werkgroepen zijn aan de slag gegaan met de wensen en ideeën die in het Dorpsplan zijn genoemd en willen meedenken om Gorssel ook in de toekomst vriendelijk en leefbaar te houden. De werkgroep Sociaal Maatschappelijke Vraagstukken is daar één van. De leden van deze werkgroep willen graag met u meedenken wanneer u in uw wijk tegen problemen aanloopt, wanneer u vragen hebt, wanneer u wat aan wilt kaarten dat u belangrijk vindt, of gewoon eens wilt praten. U kunt de leden bellen of e-mailen.

Werkgroep Sociaal Maatschappelijke Vraagstukken:

Monique Mekkering, tel. 06 13052544

Andrea van Schie, tel. 06 543 527 48

Chris Kuypers,  tel. 06 19037179

Irma Harmsen, tel. 06 50 64 56 69

Anne-May Wachters, tel. 492856

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Gorssel, 6 maart 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends