Laatste nieuws

‘Wereldmeiden en Wereldgozers' gezocht

Welzijn Lochem zoekt deelnemers voor het project ‘Wereldmeiden en Wereldgozers’, waarbij Nederlandse jongeren en jonge vluchtelingen samen sporten. 

MTD-project
Wereldmeiden klein‘Wereldmeiden en Wereldgozers’ is een zogenaamd Maatschappelijke Dienst­tijd (MTD)-project, waarbij Nederlandse jongeren samen sporten met jonge vluchtelingen, waardoor beide groepen nieuwe contacten leggen, zichzelf en hun eigen talenten en elkaars culturen leren kennen en erachter komen welke sporten ze leuk vinden. Het is voor jonge vluchtelingen een manier om in te stromen in de Nederlandse maatschappij. 
In maart 2024 is er in de stad Lochem een ronde ‘wereld­gozers’ van start gegaan waar ongeveer vijftien jongens samen elke week een andere sport beoefenen. Deze eerste ronde is vol enthousiasme bij de jongens gestart en elke week komen ze op woensdag­middag samen om te sporten, maar vooral om plezier te hebben met elkaar.

Nieuwe ronde
Wereldgozers kleinVanaf september 2024 zijn er weer nieuwe rondes in de gemeente Lochem. Deze keer ook met ‘wereld­meiden’ tussen de 11 en 27 jaar. Jongens sporten met jongens, meiden met meiden. 
Voor deze nieuwe ronde is Welzijn Lochem op zoek naar sportieve jongens en meiden die graag aan dit project zouden willen meedoen. 

Contact
Lijkt het je leuk om, misschien samen met een vriend of vriendin, gedurende ongeveer een half jaar een uur in de week samen met jonge vluchtelingen te sporten? Neem dan contact op met Christian Beuzel van Welzijn Lochem via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een appje naar 06-30799779. Dag, tijdstip en locatie in de gemeente Lochem zullen nog bepaald worden in overleg met de deelnemers van het project.


Gorssel, 1 mei 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends