Laatste nieuws

Werk van Cornelius Völker in Museum MORE

Museum MORE toont vanaf 10 maart 2024 werk van de Duitse kunstenaar Cornelius Völker: honderd werken in de tentoon­stelling ‘Things You Shouldn’t Paint’. De expositie is het eerste museale oeuvre-overzicht van Völker in Nederland en is tot stand gekomen in samen­werking met het Kunstpalast in Düsseldorf. 

Eigenzinnig
Völker Masker collectie kunstenaar Pictoright kleinCornelius Völker, Masker, 2006, collectie kunstenaar ©PictorightVölker woont en werkt al meer dan dertig jaar in Düsseldorf en heeft in die decennia een reputatie opgebouwd als één van de meest markante figuratieve schilders van zijn generatie in Duitsland. Zijn eigen­zinnige benadering van heden­daagse onderwerpen zorgt voor een bijzondere kijk­ervaring. Het draait bij Völker om existentiële thema’s: de kwetsbaarheid en vergankelijk­heid van het (menselijk) bestaan. Hij weet deze eeuwenoude thematiek nieuw leven in te blazen door zijn onder­werpen luid en duidelijk op het doek te zetten. Daarbij lijkt geen enkel onderwerp taboe.
Cornelius Völker | Things You Shouldn't Paint is te zien van 10 maart tot en met 23 juni 2024.

Nog te zien
Cornelius Völker Hond Dog 2 1999 olieverf op doek 50x60cm Museum Kunstpalast kopie kleinCornelius Völker, Hond-Dog (2), 1999, olieverf op doek, 50x60cm, Museum KunstpalastBovendien is vanaf 9 maart tot en met 23 juni 2024 een panorama te zien van Rombout Oomen. Oomen (1975) werkte bij NDSM-FUSE in Amsterdam voor het publiek aan het panorama ‘The Rule of Law’, een schilderij met een diameter van 5 meter, een hoogte van bijna 3 meter en een lengte van meer dan 8 meter. 
Verder nog tot en met 10 maart 2024 in Museum MORE: Lara de Moor | The other place.

N.B.: In verband met de opbouw van de nieuwe tentoonstelling is de boven­verdieping van MORE tot en met 9 maart 2024 gesloten. Beneden zijn de eigen collectie en de kunst van Lara de Moor wel te zien. 


Redactie Gorssel.nl
7 maart 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends