Laatste nieuws

Werk van Dies Kannegieter in Trefpunt

Dies 1 kleinDies Kannegieter bij een van haar werken in 't TrefpuntVervanging van de schilderijen in de hal van ’t Trefpunt Gorssel heeft deze keer wat langer op zich laten wachten dan gebruikelijk. Maar ook nu lukte het Elly Kunst en Hans Terwischa van Scheltinga, die de exposities in de hal regelen, om werk van een lokale kunstenares te vinden.

De schilderijen van Dies Kannegieter die de komende maanden bij ’t Trefpunt hangen, kunnen ook worden beschouwd als tekeningen. Dat vindt mede zijn oorzaak in haar opleiding reclametekenen in Amsterdam en later aan de kunstacademie in Enschede. Dies gebruikt vaak gemengde technieken met onder meer potlood en acrylverf. Pasteltinten zijn een kenmerk van haar kleurige werk dat doorgaans redelijk fors van formaat is. Een enkel doek heeft felle kleuraccenten.
Vervreemding van de werkelijkheid boeit haar het meest, maar wel zo dat het herkenbaar blijft. De menselijke figuren die ze afbeeldt drukken allerlei emoties uit en zijn een enkele keer gerelateerd aan de huidige corona-perikelen.

Ze groeide op in de tropen en woont sinds 2017 in Gorssel te wonen. Dies geeft sinds 2013 tekenles aan beginners en gevorderden.

          Al het geëxposeerde werk is te koop. Een uitgebreid overzicht van het werk van Dies Kannegieter is te vinden op haar website www.dies.site.


Gorssel, 8 november 2021

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends