Laatste nieuws

Werk van Dorien Plaat in de kamers van B&W

In de maanden september en oktober exposeert de Gorsselse kunstschilder Dorien Plaat in de werkkamers van burgemeester en wethouders. Omdat deze kamers niet voor iedereen toegankelijk zijn, kunt u de werken in de hal van het gemeentehuis in stad Lochem zien op een scherm.

Wisselende exposities
Iedere twee maanden worden de kamers van het college opgesierd met werk van weer een andere kunstenaar uit de gemeente. In samenwerking met de Stichting Kunstinitiatief Lochem (SKIL) is een selectie gemaakt van kunstenaars die in 2017 exposeren. Vanaf november is er weer een nieuwe expositie.

Dorien Plaat
Dorien10Dorien Plaat aan het werk in haar atelier aan de MolenwegDorien Plaat (geboren in Kumasi, Ghana, 1960) is in haar werk sterk beïnvloed door verschillende landen en culturen waar zij als kind en ook later vele jaren heeft gewoond. In Ghana, Venezuela, Sri Lanka, Tanzania, Nigeria en Vietnam kwam zij in aanraking met de meest uiteenlopende kunststijlen. Zij vond in alle vrijheid haar eigen weg, soms te midden van kunstenaars die beperkt waren door politiek of verwachtingen van het publiek. Zij schildert mens- en dierfiguren die solitair op het doek zijn geplaatst. De afbeeldingen zijn indringend en tonen zich in hun vergankelijkheid, authenticiteit en kwetsbaarheid.

Werk van Dorien is te vinden in diverse galerieën en zij doet regelmatig mee aan exposities in binnen- en buitenland.
Dorien heeft haar atelier aan de Molenweg 58 in het pand van de fietsenwinkel. Als de banner en het bord buiten staan kunt u er een kijkje nemen. In het algemeen is dat van woensdag t/m zondag van 12 tot 17 uur. Eventueel vooraf even bellen: 06-22154306


Gorssel, 6 september 2017

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends