Laatste nieuws

Werk van Jan Baggen in ’t Trefpunt

Het is At Flierman, coördinator van ‘Kunst in de Hal van ’t Trefpunt’ in Gorssel, weer gelukt om werk van een bekende, lokale kunstenaar in de hal ten toon te stellen. De komende maanden hangt er een dertig­tal schilderijen van schilder, tekenaar en illustrator Jan Baggen. 

Potlood en papier
Baggen 2 kleinJan BaggenGeboren Zutphenaar Jan Baggen (1952) maakte, toen hij pas zeven jaar was, min of meer per ongeluk zijn eerste olieverf­schilderijtje. Potlood en papier lieten hem daarna nooit meer los en na de middel­bare school ging Jan naar de Arnhemse Hogeschool voor de kunsten om grafische vormgeving te studeren. Maar één van de bij­vakken, illustratief tekenen, was eigenlijk meer ‘zijn ding’. 

IJssel
Baggen 3 kleinTramstation in GorsselNa zijn studie werkte Baggen voor diverse Kluwer en Wegener uitgeverijen, waar hij voor de kranten veertien jaar lang een getekende rubriek verzorgde over wat er in de omgeving te zien was. Dat werden uit­eindelijk zo’n 4.000 (!) tekeningen. Jan had met name over de IJssel zoveel geschreven en getekend/geschilderd dat vorig jaar het boek ‘De IJssel, Beeld van een rivier’ kon verschijnen. 

En Plein air
Baggen 1 kleinIJssel bij De SteegDe kunstenaar schildert voornamelijk in olie­verf en ter plekke buiten, ook wel ‘en plein air’ genoemd. Onderwerpen als de rivier en de natuur worden in expressionistische stijl aan het doek toe­vertrouwd. Hiervan hangen de mooiste voorbeelden nu in de hal van ’t Trefpunt. 
Jan Baggen is bezig met een wandel- en fiets­boekje voor het Almense Museum STAAL, dat rond Hemelvaartsdag 2024 uitkomt. Ook een boek over de Berkel staat nog op stapel. 
De expositie van zijn schilderijen in ’t Trefpunt duurt tot 8 april 2024. Alle schilderijen zijn te koop.
Meer werk is te zien op www.janbaggen.nl en op www.facebook.com/janbaggenatelier .

Sport en Cultureel Centrum 't Trefpunt
Molenweg 53-55
7213 XD Gorssel
Tel: 0575-493576
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Gorssel, 1 maart 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends