Laatste nieuws

Werk van Kees Sabee in Galerie Stijl

In Galerie Stijl in Eefde is vanaf 12 augustus tot en met 19 september 2022 werk te zien van Kees Sabee (1934-2022). Kees Sabee was een van de exposerende kunste­naars in Galerie Stijl. 

De kunstenaar
Sabee1 kleinBoven en onder: werk van Kees Sabee (1934-2022)Sabee was kunstenaar, meubel­ontwerper en voormalig docent bouwkunde T.U. Delft. Galerie Stijl laat in deze expositie een selectie zien van zijn schilderijen, zit-, tafel- en wand­objecten. Zijn ontwerpen worden vaak geplaatst in het gebied tussen design en beeldende kunst. Het maken van de meubels was voor Sabee een logisch ver­volg op het maken van twee- en drie­dimensionaal en non-figuratief (abstract) werk. De wand­objecten zijn unica in hun uitvoering, de zit- en tafel­objecten zijn unica of in kleine genummerde oplage ver­vaardigd. De meeste werken zijn ook te koop.
Sabee2 kleinNaast het werk van Kees Sabee heeft Galerie Stijl nog tot 30 oktober 2022 een overzichts­tentoonstelling met werken van twintig kunstenaars en in de beelden­tuin zijn door­lopend beelden van twintig kunstenaars opgesteld.

Over Galerie Stijl
Stijl is gespecialiseerd in heden­daagse abstracte kunst met een voorkeur voor geometrisch werk. Het galerie­terrein van bijna 4000 m2 bestaat uit een galerie, een museum­paviljoen, een beelden­galerij, een beelden­tuin en diverse kunst­gebouwtjes. 
De galerie is gevestigd aan de Zutphenseweg 132 in Eefde en is geopend van vrijdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. 


Redactie Gorssel.nl
1 augustus 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends