Laatste nieuws

Kunst van At Flierman en Martin Ackermann in Trefpunt

De hal van ’t Trefpunt in Gorssel is weer opgesierd met kunst. Deze keer van At Flierman en Martin Ackermann. Flierman gaat ook kunstenaars voor vervolg­exposities uitnodigen.

Flierman in zijn atelier Enige tijd zag het er naar uit dat vervanging van de schilderijen in de hal van ’t Trefpunt Gorssel wat langer dan gebruikelijk zou duren. Elly Kunst en Hans Terwischa van Scheltinga, die zich jarenlang over de kunst in de hal van ’t Trefpunt hebben ontfermd, zijn eind 2022 met dit vrijwilligerswerk gestopt.
Gelukkig heeft een nieuwe vrijwilliger op dit artistieke gebied zich aangemeld: de Eefdese kunstschilder At Flierman. Hij voegde meteen de daad bij het woord, zodat er vanaf begin januari 12 aquarellen en 2 pasteltekeningen van At bij ‘t Trefpunt hangen, samen met een aantal olieverfschilderijen van Martin Ackermann uit Bathmen.

At Flierman At Flierman werd in 1947 in Apeldoorn geboren. Via Deventer kwam hij in Eefde terecht, waar hij inmiddels al 43 jaar woont en z’n atelier aan huis heeft. “Eigenlijk ben ik vanaf 1987 ècht met aquarelleren begonnen,” vertelt At. “Ik volgde toen een cursus tekenen en schilderen bij Volks­universiteit Warnsveld onder leiding van Ben Hulsegge. In de loop der jaren ben ik bij aquarel gebleven, met af en toe een uitstapje naar olie­verf, acryl of pastel. Ook kreeg ik les van beeldend kunstenaar Jacques Marris en Marius van Dokkum,” gaat At verder. “Van Jacques heb ik het ‘kijken’ geleerd, waardoor mijn werk steeds beter werd, zie ook de stillevens. Ook bezocht ik met hem de wadden om te schilderen, waardoor ik vrijer ging werken. De doeken werden mede daardoor een maatje groter, wat ook te zien is aan m’n werk in de hal van ’t Trefpunt.” Om zich verder te ontwikkelen volgde At ook diverse work­shops in binnen- en buitenland.

Mede-exposant Martin Ackermann woont al ruim 40 jaar in Bathmen en is in 2016 begonnen met schilderen. Hij werkt voornamelijk met olieverf.

Een uitgebreid overzicht van het werk van At Flierman is te vinden op zijn website www.atflierman.nl. Hij zoekt nog een mede-vrijwilliger om hem bij de exposities bij ’t Trefpunt te ondersteunen.

De schilderijen van beide exposanten hangen tot begin maart in de hal van ’t Trefpunt.
 

Gorssel, 12 januari 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends