Laatste nieuws

Werkgroep Energiezuinig Gorssel zoekt vrijwilligers

De werkgroep Energie­zuinig Gorssel wil inwoners van Gorssel helpen bij het omlaag brengen van hun energie­rekening, mede als bijdrage aan duur­zaamheid en klimaat. Te denken valt aan bijvoorbeeld energiebesparings­maatregelen, zonne­panelen op eigen dak en warmte­pompen. De werk­groep is op zoek naar vrijwilligers die zich in willen zetten voor dit doel. De werk­groep: “Ervaring is fijn, maar enthousiasme is belang­rijker”. Ervarings­deskundigen praten de werkgroep op relevante thema’s bij­.

Initiatief Dorpsraad
Zonnebuis Warmtepomp kleinVrijwilligers gezocht voor Energie CaféDe werkgroep Energie­zuinig Gorssel is een initiatief van de Dorps­raad Gorssel en bestaat uit vrijwilligers. Er wordt samen­gewerkt met burger­coöperatie Lochem­Energie (1150 leden). Ook de gemeente Lochem onder­steunt de werkgroep met een basis­informatiepakket om zelf aan de slag te gaan.

Energie Café
Voor de komende drie maanden is hulp nodig bij het voor­bereiden van een Energie Café in februari 2023. Alle inwoners van Gorssel worden voor het Café uitgenodigd. Tijdens het Energie Café kunnen woning­eigenaren en huurders hun energie­vraagstukken en -problemen bespreken met gelijk­gestemden uit de buurt en energie­coaches en ‘buurt­aanjagers’ van LochemEnergie. De bedoeling is groepen te vormen om samen energie­vraagstukken op te lossen: de buurt­aanpak.
De werkgroep hoopt dat het enthousiasme groot is om maat­regelen te nemen. Dus ook voor de follow-up is een sterke werk­groep nodig.

Aanmelden
De werk­groep vraagt mensen die willen helpen om het energiecafé tot een succes te maken zich aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na aanmelding neemt de werkgroep contact op en volgt een uitnodiging voor een startbijeenkomst in december a.s.


Gorssel, 15 november 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends