Laatste nieuws

Werkzaamheden Joppelaan gereed

De Joppelaan in Gorssel is sinds begin maart 2023 weer open voor verkeer. De reconstruc­tie begon in oktober 2022 en het was de bedoeling dat de werk­zaamheden voor het eind van dat jaar afgerond zouden zijn. Het werk liep echter ver­traging op vanwege de uitloop van het verleggen van de kabels en leidingen, zo meldt de gemeente Lochem. 

Herinrichting
JoppelaanReconstructie2022 kleinEen gedeelte van de Joppelaan is opnieuw ingericht. Het gaat om het weg­gedeelte tussen de ingang van het parkeer­terrein van Museum MORE en de kruising met de Molen­weg/Kamper­weg.
Joppelaan1 kleinDe aanleiding voor de her­inrichting was de slechte staat van het wegdek en het riool. De straat moest hiervoor worden open­gebroken en dat gaf de mogelijk­heid om de inrich­ting van de weg aan te passen. Het betreffende deel van de Joppelaan heeft nu dezelfde uit­straling als het weg­gedeelte aan de andere kant van de kruising met de Molen­weg/Kamper­weg richting Joppe.

Fietsstroken en plateaus
Joppelaan4 kleinHet weggedeelte kreeg fiets­suggestie­stroken van rood asfalt met daar­tussen een rijbaan van straat­bakstenen. Ter hoogte van de zij­straten Van der Capellen­laan en Nijverheids­straat zijn verhoogde plateaus aan­gebracht en de bestaande trottoirs werden voorzien van nieuwe trottoir­tegels. 
Joppelaan2 kleinOok zijn de laagspannings­kabel en de water­leiding vervangen.

Tip: raadpleeg ‘Melvin’
Joppelaan3 kleinWegen van de gemeente en van de provincie (en het rijk) die tijdelijk dicht zijn, staan op de overheids­website ‘Melvin’. Melvin staat voor Melden van Verstoringen in de Infrastructuur in Nederland, een meldsysteem voor weg­beheerders voor het melden van weg­werkzaam­heden en evenementen. Dat geldt ook voor de gemeente Lochem. De link onder dit artikel (met filter ingesteld op ‘Gorssel’) leidt bijvoor­beeld na het aan­klikken van het gewenste onder­deel naar de Joppe­laan.

Redactie Gorssel.nl
2 maart 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends