Laatste nieuws

Wetenschap en techniek in de Joppeschool

Na een succesvolle eerste reeks begint de buitenschoolse opvang van de Joppeschool in januari 2017 weer met een nieuwe reeks lessen wetenschap en techniek. Deze keer is het thema ‘Steengoed’. De lessen worden verzorgd door een professor van ‘Mad Science’. Alle kinderen uit Joppe, Gorssel en omgeving kunnen meedoen.

Natuurkundige principes
JoppeWetenschap-001
In zes lessen komen verschillende zaken aan bod. Denk aan zweefmolens, gemotoriseerde tekenmachines, bruggen, boten, torens, insectachtige machines die kunnen lopen en nog veel, veel meer. En dat allemaal met lego en onderbouwd met natuurkundige principes. Natuurlijk mogen de kinderen al bouwend zelf ontdekken hoe een en ander werkt en geperfectioneerd kan worden.

Professor
De lessen worden verzorgd door een professor van Mad Science. Die professor is erin geschoold om op pedagogisch en didactisch verantwoorde wijze de kinderen techniekonderwijs te geven en op speelse manier een hoop kennis te laten vergaren.
De bijeenkomsten zijn op dinsdagmiddagen van 15.30 uur tot 16.30 uur in de Joppeschool te Joppe: 10, 17, 24 en 31 januari, 7 en 14 februari 2017. Kinderen vanaf groep 3 kunnen meedoen, er wordt wel enige leesvaardigheid verondersteld.

Informatie en aanmelden
De kosten bedragen € 45 per persoon (i.p.v. € 65) voor een volle groep van 24 kinderen. De eerste groep is al vol (er kunnen 24 kinderen in een groep). Als er in totaal veertig kinderen aangemeld worden, start een tweede groep op dezelfde data en op dezelfde tijden o.l.v. een tweede professor. De uiterste inschrijfdatum is 3 januari 2017.
Informatie of aanmelden kan via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gorssel, 14 december 2016

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends