Laatste nieuws

Wethouder Goodin heropent Bibliotheek Gorssel

“Een pareltje in de gemeente Lochem” zo noemde wethouder Wendy Goodin de nieuwe bibliotheek­vorm in Gorssel waar naast het lezen ook leren, ontdekken en ontmoeten centraal staan. Ze schetste tijdens de officiële heropening het belang van de bibliotheek voor de Gorsselse gemeenschap als een plaats waar iedereen voor verschillende activiteiten terecht kan.
Tijdens de druk­bezochte heropening op 5 december 2022 maakten velen gebruik van de mogelijkheid de nieuwe inrichting en indeling te bewonderen. En dat onder het genot van heerlijke hapjes, verzorgd door buurbedrijf Zo en Nu.

Nieuw bibliotheekconcept
bibl4 kleinWethouder Wendy Goodin (rechts) houdt een openings­toespraak, links project­leider Barbara Deuss en midden bibliotheek­directeur Jacqueline Roelofs“Veel inwoners van Gorssel en omgeving weten ons te vinden in gebouw Den Oldenhof aan de Hoofdstraat in Gorssel,” zegt een trotse Barbara Deuss, projectleider bij de bibliotheek. “We zitten hier inmiddels zo’n tien jaar en een gedeelte van het interieur was toe aan vervanging. Dat was een mooie gelegen­heid om de bibliotheek in te richten volgens een nieuw concept: de bibliotheek van lezen, leren, ontdekken en ontmoeten."
Vestiging Gorssel is de eerste vestiging van Graafschap bibliotheken die volgens dit concept is ingericht. Barbara: "Iedereen is van harte welkom om de nieuwe bibliotheek te komen bewonderen. Het is een plek voor jong en oud waar je terecht kunt voor tal van activiteiten. Daarom loop je bij binnenkomst niet meer direct tegen een boeken­kast aan, maar zie je direct een fijne ontmoetings­plek waar je wordt uitgenodigd om even plaats te nemen voor een gesprek, een werk- of studie­moment of iets anders wat past bij jou. De kleuren zijn fris en uitnodigend."

Lokale ondernemers
Bibl7 kleinHapjes van Zo en NuTijdens de welkomst­toespraak dankte Barbara Deuss de vele vrijwilligers die zich inzetten voor de bibliotheek en een grote bijdrage hebben geleverd aan de realisering van de nieuwe bibliotheek­vorm. Ook benadrukte zij dat bij de realisering zoveel mogelijk plaatselijke ondernemers ingeschakeld zijn.

Gemeentelijk loket
De bibliotheek is ook de plek waar bewoners terecht kunnen bij het gemeentelijk loket. Het is iedere woensdag geopend van 08.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 17.00 uur, alleen voor burgerzaken en na het maken van een afspraak.
U kunt een afspraak regelen via www.lochem.nl, zoekfunctie ‘afspraak maken’, of per tel. 0573- 289222.

Openingstijden
Bieb dec22 JTE 6 kleinDe nieuwe bibliotheek is een plaats voor lezen, leren, ontdekken en ontmoetenVanaf 5 december 2022 is iedereen weer welkom om zelf media uit te zoeken, het inloop­spreekuur te bezoeken, te genieten van een voorlees­moment bij Boekjes & Babbels of gewoon een kopje koffie te drinken aan de lees­tafel bij de bibliotheek in Gorssel. De bibliotheek in Den Oldenhof in Gorssel is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
 

 

Redactie Gorssel.nl
5 december 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends