Laatste nieuws

‘Wezenberg’ heet voortaan De Traiteur Gorssel

Traiteur 34aKLMaud en Wouter, sinds 1 januari van dit jaar de eigenaren van 'De Traiteur Gorssel'Wouter Averdijk en Maud Averdijk-Wezenberg hebben de Gorsselse groente­winkel Wezen­berg over­genomen van Jacques Wezenberg en Karin Slik, de ouders van Maud. Daar hoort ook een andere naam bij: De Traiteur Gorssel. Natuurlijk blijft het een winkel voor groente, fruit en delica­tessen, maar half of geheel bereide maaltijden worden steeds belang­rijker. Vandaar de keuze voor die naam. Sinds vorige week prijkt een groot logo met de nieuwe naam en de silhouetten van Maud en Wouter boven de winkel.

Traiteur 35aMet Karin Slik en medewerkster MandySinds 1 januari jl. mogen Maud en Wouter zich de trotse eigenaren noemen van het pand en de winkel. “Het ging gelukkig goed met de bank, maar het is een heel traject waar veel bij komt kijken. Het was dan ook een opluchting toen het ver­lossende woord kwam dat alles rond was.”
Wouter en Maud wonen sinds mei 2018 met hun drie kinderen Bo, Robin en Rox boven de zaak. “Een heerlijke plek midden in het dorp en lekker dicht bij het werk en school voor de kinderen.” Bo zit in groep 3 van de Vuller­school, Robin in groep 1 en de jongste Rox is 8 maanden.

Wat begon als een groente- en fruithal...
wezenberg karin slik jaren80Karin, midden jaren 80 in de groente- en fruithal in IJsselmuidenIn 1981 startten Karin Slik en Jacques Wezen­berg een groente- en fruithal in IJssel­muiden waar zij toen woonden. Het was een beetje een boerderij­winkel zoals je die nu hebt, een simpele hal met de waren in kratten uitgestald. In 1987 werd de hal omgebouwd tot een moderne speciaal­zaak. Maar Karin en Jacques wilden meer en IJssel­muiden paste daar niet zo goed bij. Het werd Gorssel, waar een zus van Jacques terecht was gekomen en waar toen nog geen groente­boer was. In 1992 kochten zij het pand aan de Hoofd­straat waar de zaak ook nu nog is gevestigd. Ook in de jaren daarna veranderde er veel. In 1996 kwam er een grote koelvitrine voor vers bereide producten en de keuken werd steeds belang­rijker. De groente­boer is tegelijk steeds meer traiteur geworden. Het huidige interieur dateert van 2013 en Maud en Wouter zijn daar nog dik tevreden mee.

De rollen omgedraaid
Traiteur 12aMet de verhuizing van Jacques en Karin kwam het appar­tement boven de winkel vrij en van het een kwam het ander. Dochter Maud en Wouter werkten al enige jaren full time in de zaak en wat was er dan logischer dan dat zij de zaak zouden overnemen en erboven zouden gaan wonen? En zo geschiedde.
Traiteur 19Naast Maud en Wouter werken er vijf part-time krachten in de winkel en nog eens vijf voor de zater­dagen. Ook Karin is nog vaak in de zaak aan het werk. “De rollen zijn nu omgedraaid, tijd voor een nieuwe generatie, maar we werken nog altijd met veel plezier met elkaar samen.”

Erg veel zal er ook niet veranderen met de nieuwe eigenaren. De naam ‘De Traiteur Gorssel’ doet al recht aan het bestaande assortiment. Dagelijks liggen er twintig vers bereide maal­tijden en zestien soorten soep in de schappen. Plannen zijn er natuurlijk ook. Wouter: “We willen nog belegde broodjes, opgemaakte (maaltijd)salades en luxe hapjes gaan verkopen. En er komen weekspecials die worden aangekondigd in een weekfolder die ook via Facebook te zien is.”
Traiteur 18Maud en Wouter zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.
  

De Traiteur Gorssel
Hoofdstraat 55
7213 CR Gorssel
0575 - 49 35 75
Website 
Facebook 

  

Redactie Gorssel.nl
21 januari 2019

 

aa

bb

cc

dd

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends