Wouter Averdijk en Maud Averdijk-Wezenberg hebben de Gorsselse groentewinkel Wezenberg overgenomen van Jacques Wezenberg en Karin Slik, de ouders van Maud. Daar hoort ook een andere naam bij: De Traiteur Gorssel. Natuurlijk blijft het een winkel voor groente, fruit en delicatessen, maar half of geheel bereide maaltijden worden steeds belangrijker. Vandaar de keuze voor die naam. Sinds vorige week prijkt een groot logo met de nieuwe naam en de silhouetten van Maud en Wouter boven de winkel.
Wouter en Maud wonen sinds mei 2018 met hun drie kinderen Bo, Robin en Rox boven de zaak. “Een heerlijke plek midden in het dorp en lekker dicht bij het werk en school voor de kinderen.” Bo zit in groep 3 van de Vullerschool, Robin in groep 1 en de jongste Rox is 8 maanden.
Wat begon als een groente- en fruithal...
In 1981 startten Karin Slik en Jacques Wezenberg een groente- en fruithal in IJsselmuiden waar zij toen woonden. Het was een beetje een boerderijwinkel zoals je die nu hebt, een simpele hal met de waren in kratten uitgestald. In 1987 werd de hal omgebouwd tot een moderne speciaalzaak. Maar Karin en Jacques wilden meer en IJsselmuiden paste daar niet zo goed bij. Het werd Gorssel, waar een zus van Jacques terecht was gekomen en waar toen nog geen groenteboer was. In 1992 kochten zij het pand aan de Hoofdstraat waar de zaak ook nu nog is gevestigd. Ook in de jaren daarna veranderde er veel. In 1996 kwam er een grote koelvitrine voor vers bereide producten en de keuken werd steeds belangrijker. De groenteboer is tegelijk steeds meer traiteur geworden. Het huidige interieur dateert van 2013 en Maud en Wouter zijn daar nog dik tevreden mee.
De rollen omgedraaid
Met de verhuizing van Jacques en Karin kwam het appartement boven de winkel vrij en van het een kwam het ander. Dochter Maud en Wouter werkten al enige jaren full time in de zaak en wat was er dan logischer dan dat zij de zaak zouden overnemen en erboven zouden gaan wonen? En zo geschiedde.
Naast Maud en Wouter werken er vijf part-time krachten in de winkel en nog eens vijf voor de zaterdagen. Ook Karin is nog vaak in de zaak aan het werk. “De rollen zijn nu omgedraaid, tijd voor een nieuwe generatie, maar we werken nog altijd met veel plezier met elkaar samen.”
Erg veel zal er ook niet veranderen met de nieuwe eigenaren. De naam ‘De Traiteur Gorssel’ doet al recht aan het bestaande assortiment. Dagelijks liggen er twintig vers bereide maaltijden en zestien soorten soep in de schappen. Plannen zijn er natuurlijk ook. Wouter: “We willen nog belegde broodjes, opgemaakte (maaltijd)salades en luxe hapjes gaan verkopen. En er komen weekspecials die worden aangekondigd in een weekfolder die ook via Facebook te zien is.”
Maud en Wouter zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.
De Traiteur Gorssel
Hoofdstraat 55
7213 CR Gorssel
0575 - 49 35 75
Website
Facebook
Redactie Gorssel.nl
21 januari 2019