Laatste nieuws

‘Wie goed doet, goed ontmoet’

Gorssel.nl kreeg een berichtje van een dankbare mevrouw, die uit een benarde positie werd bevrijd door vriendelijke pas­santen. Ze wil haar helpers bedanken. De redactie van Gorssel.nl geeft haar dank­woord graag door. Het is een mooi voorbeeld van naober­schap op een herfstdag in de omgeving van Gorssel. 

Diepe kuil
EikeboomGM kleinLet op: het kan hier modderig zijn. Maar soms is de redding nabij (foto Google Maps)Vandaag, zondag 12 november, kwam Joke van der Linden met haar auto in een diepe kuil vast te zitten op de Eikeboom­laan vlak bij de Mars­weg in Joppe. Het lukte haar niet om er zelfstandig uit te komen. Joke: “Dom, dom, dom, om in dit jaar­getijde een zand­weg op te gaan na al die regen. Wat nam ik mij­zelf dit ontzettend kwalijk, maar de weg zag er vanaf de Zes­sprong goed te berijden uit voor mijn zondagse wandeling in de prachtige bossen”. Maar het liep een beetje anders. 

Tractor
Na veel gebel met ANWB en verzekering bleek dat die niet wilden komen. Dus leek een boer-met-tractor de enige optie. “Anders zou er een particulier bergings­bedrijf bij moeten komen.”
Na enige tijd kwam er een echt­paar langsfietsen. Meneer en mevrouw stapten af en vroegen of Joke hulp nodig had. Joke vertelde dat ze op zoek was naar een boer die haar auto met een tractor uit de kuil zou kunnen trekken. Het toeval wilde dat meneer zelf in het bezit was van een tractor, maar ze waren te ver van huis om hem op te halen. Daarop probeerde hij de auto vlot te krijgen, maar helaas lukte dit ook hem niet: de wagen zat muur­vast. 

Drie musketiers
Maar daar kwamen drie mountain­bikers aangereden: zij boden spontaan aan de wagen uit de kuil te trekken. Met zijn vijven lukte het toen vrij snel het voer­tuig met een touw weer op de weg te krijgen. Vervolgens werd de auto nog naar een voor Joke veilige plek gereden, weg van de kuilen. 

Hulpvaardigheid
Joke: “Nadat ik ze eerst alle­maal heel hartelijk bedankt had voor hun hulp vervolgde ieder weer zijn weg. De drie ‘musketiers-mountainbikers’ reden in een snelle vaart door. Ik wil het echt­paar en de onbekende ‘musketiers’ heel hartelijk bedanken voor hun hulp: wat een kanjers allemaal om mij zo te helpen op deze zondagse middag. Gorssel, Joppe, de Achter­hoek: ze zijn allemaal prachtig, speciaal door de hulpvaardig­heid van de mensen”.


Gorssel, 12 november 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends