Laatste nieuws

Wie wil het Gorsselse paasvuur een nieuwe impuls geven?

Het jaarlijks terugkerende paasvuur bestaat al sinds 1980 en is een traditie in het dorp. Dorpsbewoners mogen snoeihout brengen dat op een grote berg wordt gestapeld en kinderen die meedoen met een fakkeloptocht kunnen met hun fakkels de paasboake in de brand steken. Jaarlijks komen er zo’n 400 tot 500 mensen op het evenement af en het is een gezellige happening met muziek, een drankje en een hapje.

Paasvuur2015BJH 18 kleinKinderen steken met hun fakkels het paasvuur aan (archief)Speeltuinvereniging de Bolderhoek heeft vele jaren het paasvuur op een terrein naast hun speeltuin gehad. Sinds 2013 wordt het georganiseerd door het bestuur van de Stichting Paasvuur Gorssel met veel vrijwilligers op een ander terrein dat voldoet aan alle regels. Twee coronajaren gooiden roet in het eten maar in 2022 kon het gelukkig weer doorgaan. Daarna werd het lastiger in verband met aangescherpte regels (o.a. stikstof) maar in principe kunnen paasvuren die op dezelfde plek als voorgaande jaren gehouden worden gewoon doorgaan.
Mede door de aangescherpte regels is het ieder jaar best weer een uitdaging om het paasvuur in Gorssel te organiseren. Dit heeft het bestuur doen besluiten om plaats te maken voor een nieuw bestuur. Voor het nieuwe bestuur worden drie leden gezocht.
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Eva Meijer, per email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Doordat het bestuur ermee stopt, wordt er dit jaar in Gorssel geen vreugdevuur ontstoken.
    

Gorssel, 15 maart 2024

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends