Laatste nieuws

Wielerclub organiseert 36e Heideveld Toertocht

Een succesnummer is het, die de leden van WTC Gorssel nu al voor de 36e keer voorbereiden: De Heideveld Toertocht voor ATB-ers en sinds twee jaar ook voor gravelaars op zondag 5 november 2023. Maar liefst 33 terrein­eigenaren werken mee om een prachtige route te maken.

WTC Heideveld Toertocht Gorssel 19 kleinGorsselse Heideveld Toertocht van vorig jaar in prachtige herfstkeurenDe Heideveld Toertocht is een fiets­evenement voor ATB-ers (mountain­bikers) en gravel­rijders door de prachtige omgeving van Gorssel. Jaarlijks doen er vele honderden fietsers aan mee, zowel jeugd als volwassenen, sportieve en recreatieve rijders. Dat levert steevast veel blije gezichten op en complimenten voor de organisatie. Bijna alle leden van de club zijn druk met de voorbereidingen. De routes moeten bedacht worden, waarbij wordt geprobeerd de deelnemers ieder jaar weer wat nieuws te bieden. Er wordt overlegd met de land­eigenaren, de routes worden meerdere malen voor­gereden, hier en daar wordt begroeiing langs de paden gesnoeid en zelfs een aantal bruggetjes wordt gerepareerd.

Drie routes
Pauzeplek kleinPauzeplek bij MC HamacATB-ers kunnen kiezen uit twee afstanden: 40 en 55 kilometer. Deze routes zijn gemarkeerd met pijlen en gaan veel over single tracks en smallere bospaden. De laatste jaren is de gravel­bike sterk in opkomst. Voor deze groep is een route van ongeveer 70 kilometer bedacht die veel over zand­wegen en paden gaat. De gravelaars ontvangen in de week voor het evenement een gpx-bestand om deze route met een eigen navigatie­apparaat of app op de telefoon te volgen.
Alle routes komen in de buurt van de Gorsselse Heide samen bij MC Hamac waar een pauze­plek met drinken en versnaperingen wordt ingericht.

Starten bij de voetbal
De start en finish van de tocht is bij Voetbal Vereniging Gorssel, Markeweg 10, 7213 GC Gorssel. Hier is voldoende parkeer­ruimte. Na afloop kan desgewenst de fiets worden afgespoten en er is gelegenheid om te douchen en om te kleden. En in de kantine kan met een drankje en een hapje worden nagepraat.

Er kan gestart worden tussen 8.30 en 10.00 uur. Jeugd tot en met 14 jaar kan gratis meedoen. Leden van de NTFU betalen € 6,- en anderen € 8,-

Inschrijven kan bij de start in de voetbal­kantine of vooraf online via https://www.fietssport.nl/toertochten/54327

   

 

Gorssel, 24 oktober 2023

    

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends