Laatste nieuws

Wijkschouw in centrum Gorssel

Op zaterdag 9 december 2017 organiseert de Dorpsraad Gorssel in samenwerking met de ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon een ‘schouw’ in het centrum van Gorssel. Dit is het gebied tussen de kerk en het Kruidvat en van het Oldenhofpark tot de Roskamweide, inclusief het Nijverheidsplein. De schouw is bedoeld om problemen en aandachtspunten in de openbare ruimte te bekijken en afspraken te maken hoe deze kunnen worden opgelost. Inwoners van Gorssel worden uitgenodigd om knelpunten door te geven, maar kunnen (na aanmelding) ook meelopen.

Wie wandelen mee?
GorsselCentrumEen schouw in het centrum van Gorssel brengt eventuele knelpunten in kaart Met de wandeling van de Dorpsraad lopen naast de Ondernemersvereniging ook vertegenwoordigers mee van de gemeente (de afdeling Verkeer en ideeënmakelaar Liesbeth van Rijn), Circulus Berkel en Stichting Welzijn Lochem (SWL). Zij kunnen vragen zoveel mogelijk direct beantwoorden en binnen hun organisaties regelen dat knelpunten worden opgelost.
Wie aan de schouw wil deelnemen wordt verzocht zich aan te melden bij Stichting Welzijn Lochem. Het is ook mogelijk vooraf per e-mail aan Stichting Welzijn Lochem mee te geven waarop tijdens de wandeling extra moet worden gelet. Ook ideeën om de leefbaarheid te vergroten zijn welkom.
Melding van de knelpunten vooraf heeft de voorkeur omdat dan tijdens de rondgang beter een reactie en een inschatting van de oplossing kan worden gegeven.

De schouw
Er wordt op 9 december om 09.00 uur verzameld in Eetcafé De Hoek aan de Joppelaan 5. Aan de hand van de aanmeldingen heeft SWL dan een inventarisatie gemaakt van aandachtspunten. Na een korte toelichting worden deze plaatsen bezocht, kunnen oplossingen worden besproken en zal worden aangeven wat de mogelijkheden (of onmogelijkheden) zijn. Natuurlijk kunnen ook andere punten tijdens de wandeling aan de orde komen. De wandeling zal ongeveer een uur duren. Daarna worden alle aandachtspunten besproken en de vervolgafspraken samengevat.

En verder
Veelal kan tijdens de schouw al worden ingeschat op welke termijn actie wordt ondernomen. De afspraak met de uitvoerders is dat minder ingrijpende oplossingen snel worden uitgevoerd en dat vragen in ieder geval binnen zes weken worden beantwoord.

Vooraf aanmelden
Een aandachtspunt meegeven voor de schouw? Of meelopen? Mail dit dan uiterlijk 6 december bij Rick Scholte in ’t Hoff van SWL via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hij is ook bereikbaar op 06-82293247.


Gorssel, 18 november 2017

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends