Wim Meuleman is buitengewoon opsporingsambtenaar (afgekort ‘boa’) bij de gemeente Lochem.
Gorssel.nl wilde graag meer weten over zijn werk in de gemeente en sprak met Wim af in de bibliotheek in Gorssel. “Ik wil graag benaderbaar zijn”.
Boa
Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) is een ambtenaar met een specifieke opsporingsbevoegdheid. Hij mag onderzoeken of er bepaalde strafbare feiten zijn gepleegd, verdachten aanhouden, iemands identiteit controleren, processen-verbaal opmaken en boetes uitschrijven. Wim Meuleman is in dienst van de gemeente Lochem en doet zijn werk vooral in Gorssel.
Toegevoegde waarde
Al snel is het ijs gebroken: Wim vertelt gepassioneerd over zijn werk en de toegevoegde waarde die dat werk voor iedereen heeft. Het leuke ervan is zeker de omgang met mensen van allerlei pluimage en het uitleggen, meedenken en adviseren over het gebruik van de gemeentelijke ruimtes. “Bekeuringen uitdelen vind ik het minst leuke aspect van mijn werk, maar soms is dat onvermijdelijk.”
Wim Meuleman (eigen foto)
Geen ‘bromsnor’
Wim besloot ruim twee jaar geleden, na vijftien jaar als boa in Winterswijk te hebben gewerkt, de overstap te maken naar de gemeente Lochem om vooral in Gorssel zijn werk te doen. Die overstap is hem prima bevallen. Hij geniet nog iedere dag van het contact met mensen en de samenwerking met andere instanties, zoals politie en Natuurmonumenten. Wim is allesbehalve - zoals hij het gekscherend zelf noemt - een ‘bromsnor’. In Gorssel gaat hij graag op woensdag naar de markt om met mensen het gesprek aan te gaan. Daar heeft hij leuke ontmoetingen met Gorsselnaren en hoort hij wat mensen bezighoudt. “Daarbij geniet ik natuurlijk ook van een lekker visje!”
Verbindend
Zijn vrije tijd brengt Wim graag door met zijn gezin en hij gaat ook vaak met een fotocamera de natuur in. Op zondagochtend komt daar het hobbymatig ‘scheidsrechteren’ in zijn woonplaats bij. Ook op het veld is Wim communicatief en verbindend.
Drempels wegnemen
Als Gorssel.nl Wim vraagt wat hij graag zou willen bereiken, dan is hij daar heel duidelijk in: het wegnemen van de drempel om het gesprek met elkaar aan te gaan. Hij wil graag benaderbaar zijn en zou iedereen willen uitnodigen niet alleen met klachten maar ook met vragen contact met hem te zoeken. Zoals hij zelf aangeeft: “We hebben met zijn allen spelregels afgesproken om het voor iedereen fijn te hebben. Als we eerst aan het waarom van die regels denken en daar begrip voor hebben, dan is het veel makkelijker om erin mee te gaan. En hij benadrukt nogmaals: “Leer de boa’s van Gorssel kennen. Dat kan op woensdag onder het genot van een visje, maar ook gewoon door mij en mijn collega’s te benaderen met een vraag of met een uitnodiging voor een gesprek”.
Redactie Gorssel.nl
19 februari 2025
Uw reactie is welkom, mits onder eigen naam en in vriendelijke bewoordingen.
Reacties zijn voor iedereen zichtbaar.
Spelregels