Laatste nieuws

Wintermarkt en kerstsfeer in de kerk in Gorssel

KerkWintermarkt2013De Protestantse gemeente organiseert jaarlijks in december een wintermarkt met een groot aanbod van uiteenlopende artikelen. Dit jaar zullen midwinterhoornblazers uit Almen optreden en voor extra decembersfeer zorgen. Op de wintermarkt is een breed assortiment aan goederen, zoals boeken, postzegels, grammofoonplaten, brocante, kerstspullen (versieringen, kaarten, kransen, kerststukjes), speelgoed, huishoudelijke artikelen, wintersportartikelen (ski’s, schaatsen), gereedschap, meubels, elektro, lijsten, etc.
In de nevenruimte de Brink wordt gezorgd voor een gezellige kerstsfeer met oliebollen, muziek, koffie, koek en kniepertjes.  

De opbrengst van de wintermarkt is bestemd voor het onderhoud en de herinrichting van de kerken in Epse en in Gorssel. De wintermarkt wordt gehouden in de Protestantse kerk van Gorssel op 13 december 2014 van 10-13 uur.

Tijdens de wintermarkt zullen studenten van Larenstein verslag doen van hun onderzoek naar de cultuurhistorie van het landschap rondom Gorssel.  Zij staan daar met een miniversie van het Koerhuis (uit het voormalige gemeentewapen van Gorssel). Zij hebben dan al een hoop te vertellen, maar zijn ook benieuwd naar persoonlijke verhalen van bewoners, die kunnen bijdragen aan het onderzoek. Meer hierover.


Gorssel, 4 december 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends