Laatste nieuws

Wolf gespot in het buitengebied van de gemeente

Op 2 mei 2022 is in het buiten­gebied van de gemeente Lochem een wolf gezien. Er zijn bij de gemeente meerdere meldingen gedaan. 

Zo herken je een wolf
Wolf kleinEen wolf is te onder­scheiden van een hond door een aantal specifieke ken­merken: de wolf is het best te herkennen aan de dik behaarde, af­hangende staart. Honden krullen hun staart meestal op of steken hem om­hoog. Andere kenmerken van de wolf: brede kop met wijd­uitstaande, naar de top toe iets afgeronde oren; stevige nek en borst; rechte rug; vacht is meestal grijs met ros­sig bruin, soms met typerend 'zadel' op de rug.

Adviezen
Mocht je een wolf tegen­komen, dan zijn dit de adviezen: neem langzaam afstand en loop hem niet achter­na; honden aan de lijn; als de wolf te dichtbij komt, luid spreken en gebaren maken; voer de wolf niet.

Advies voor vee
De wolf jaagt in het wild vooral op reeën. Minder vaak jagen ze op schapen. Het plaatsen van wolf­werende rasters beschermt vee tegen wolf, hond en vos. Op de website van de provincie Gelder­land staat informatie over de Regeling voor Wolvenschade Buiten Leefgebied Wolf.

Wolvenmeldpunt
Bekijk het dier rustig en probeer een foto of filmpje te maken. Geef waar­nemingen door aan het Wolven­meldpunt. Zij verzamelen alle waar­nemingen om een beter beeld van de wolf te krijgen. De website van het meld­punt is: www.wolveninnederland.nl/wolf-gezien.
Het interprovinciaal wolvenplan is te vinden op via www.bij12.nl.


Gorssel, 6 mei 2022

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends