Laatste nieuws

Wolkbreuk verstoort daverend concert Notes

Vocal Group Notes mocht zaterdagavond 6 mei j.l. het nieuwe seizoen van het Openluchttheater Gorssel inluiden. Wat prachtig begon werd halverwege helaas wreed verstoord door een wolkbreuk. “Vertrouwen op weervoorspellers via Internet? Dat is te veel gevraagd” aldus de zegsman van het theater. De regen barstte twee uur vroeger los dan verwacht.

Noets OLT 6 5 23 4 kleinElsbeth Ponsioen opende namens het bestuur het seizoen. Zij stond stil bij het overlijden van Eric Tietge en Gerry Makkink. Eric was met zijn Louise een frequente en zeer gewaardeerde bezoeker van het theater. Gerry stond jarenlang klaar om als vrijwilligster hand- en span­diensten te verrichten tijdens de optredens. Ook werd de Rabobank genoemd, zij droegen bij aan de nieuwe led verlichting die het theater aangeschaft heeft.

Noets OLT 6 5 23 3 kleinNa een daverend begin van Vocal Group Notes met een vertolking van Celebrations, gevolgd door onder andere Laat me, Het Dorp en Tram 7 viel de avond in het water door de wolkbreuk die zich te vroeg aankondigde. Terwijl de sfeer er al lekker inzat werd hals over kop de handrem aan­getrokken, er moest apparatuur veilig­gesteld worden. Vorig jaar was het optreden van Notes in Gorssel al voortijdig afgezegd door veel regen.

Onder de luifel van de kiosk liet de groep nog diverse liedjes ‘a capella’ horen waarbij bovenal het lied Desperado indruk maakte. Het werd een verregende maar toch bijzondere avond.
“Gezien de kwaliteit van het gebodene zien we Notes zeker terug, want het was heel mooi.“ Hopelijk blijft het dan echt droog.

Zaterdagavond 10 juni komt de band ‘Claptunes’ naar het openlucht­theater. Heel veel nummers van Eric Clapton zullen dan voorbijkomen. Aanvang 20.00 uur. Ook dan is de entree vrij en wordt er prijs gesteld op een vrijwillige bijdrage.
 

  
Gorssel, 8 mei 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends